Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien izbraukumā piedzīvoja smagāko zaudējumu šajā sezonā, ar rezultātu 0:5 (0:0, 0:1, 0:4) piekāpjoties Astanas "Baris" komandai no Kazahstānas.

Uzvarētājiem ar vārtu guvumiem izcēlās Nikolajs Antropovs, Konstantīns Rudenko, Dastins Boids, Brendons Bočenskis un Dmitrijs Upers.

Rīgas "Dinamo" komandai šis bija smagākais zaudējums šajā sezonā. Līdz šim neveiksmīgākā spēlē bija pret Mitisču "Atlant", kad rīdzinieki zaudēja ar 2:5.

Pirms spēles

Treneri pirmdienas mačam pieteica sešus aizsargus un 12 uzbrucējus, un spēlētāju virknējumos bija veiktas dažas izmaiņas -nespēlēja Arvīds Reķis, Robs Šremps un Aleksandrs Ņiživijs, kuru vietā laukumā devās Kristaps Sotnieks, Miks Indrašis un Roberts Bukarts. Vārtos stājās Māris Jučers.

Pirmais periods

Jau spēles pirmajās minūtēs "Dinamo" komanda bija jāglābj Jučeram, jo "Baris" maču iesāka diezgan aktīvi. Trešajā minūtē sākās kautiņš starp Raiti Ivanānu un Džonu Mirastiju, kurā labāks bija latvietis. Abi hokejisti saņēma pa piecu minūšu sodam. Minūti pēc kautiņā noraidīts tika Sotnieks, atstājot rīdziniekus mazākumā. Rīgas komanda mazākumā spēlēja ļoti labi, neļaujot mājiniekiem izveidot vārtu gūšanas momentus, bet turpinājumā vienības laukumā rādīja līdzīgu hokeju.

Spēles 13.minūtē Aleksandrs Žirū "Dinamo" vienībai nopelnīja vairākumu, bet arī rīdziniekiem spēle ar viena vīra pārsvaru neizdevās. Tikmēr Jučers turpināja veiksmīgi sargāt savus vārtus. Četras minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām pēc Kaspara Daugaviņā pārkāpuma Latvijas vienība vēlreiz palika mazākumā, taču mājiniekiem nekas neizdevās. Savukārt pirmā trešdaļa noslēdzās ar Astanas hokejistu noraidījumu un "Dinamo" vairākumu, bet tas vēl līdz trešdaļas noslēgumam netika izmantots.

Otrais periods

Rīdziniekiem vairākumu izmantot tā arī neizdevās, bet uzreiz "Baris" spēlētāji izveidoja labu uzbrukumu, kuru apturēja Jučers. Spēles 23.minūtē Rīgas komandas hokejisti atkal spēlēja vairākumā, bet mājiniekiem mazākumā izdevās bīstams moments. Arī šis vairākums palika neizmantots. Astanas komanda pārņēma spēles iniciatīvu, vairāk kontrolējot ripu un veiksmīgāk spēlējot uzbrukumā. Tāpat "Dinamo" pieļāva kļūdu mainoties, bet Jučers izslidoja no vārtiem un neļāva pretiniekam sevi pārspēt.

Spēles gaita lēnām izlīdzinājās, un vārtu gūšanas iespējas bija pie abiem vārtiem. Vienā epizodē fantastiski glāba "Dinamo" vārtsargs, bet nekavējoties otrā laukuma galā Pols Šcehura izdarīja metienu, taču ripa vārtos joprojām nelidoja. Kad periodā vēl bija jāspēlē četras minūtes, uzbrukuma vilni izveidoja "Baris", un tas noslēdzās ar gūtiem vārtiem. Nikolajs Antropovs ieguva atlēkušo ripu un raidīja to vārtu tīklā. Trešdaļas noslēgumā vienības atkal apmainījās uz uzbrukumiem, bet rezultāts vairs nemainījās.

Trešais periods

Pēdējās trešdaļas sākumā pārsvars piederēja mājiniekiem, un piektajā minūtē Konstantīns Rudenko dubultoja "Baris" pārsvaru. Uzreiz pēc zaudētajiem vārtiem Andris Džeriņš devās uz noraidīto soliņu. Mazākumā Jučers pāris reizes glāba savu komandu, bet tad rīdzinieki atkal pieļāva kļūdu mainoties, un "Baris" uzbrucējs Dastins Boids panāca jau 3:0.

Ar to Rīgas "Dinamo" neveiksmes nebeidzās, jo nākamajās minūtēs tika zaudēti vēl divi vārti - vispirms 4:0 panāca Brendons Bočenskis, bet piecu vārtu pārsvaru panāca Dmitrijs Upers. Pēc brīža noraidījumu saņēma Metjū Karls, un šajā mazākumā rīdzinieki vārtus gūt neļāva. Turpinājumā Roberts Bukarts izkārtoja momentu pie pretinieku vārtiem, bet nesekmīgi. Pēdējās minūtēs Rīgas ”Dinamo” bija iespēja gūt goda vārtus, jo tika nopelnīts vairākums, taču pretinieku vārtsargs nopelnīja ”sauso” maču.

Rīgas "Dinamo" sastāvs mačam ar "Baris":

Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#32 Mikaēls Telkvists);

Aizsargi: #13 Guntis Galviņš (C) - #9 Krišjānis Rēdlihs, #72 Metjū Karls - #14 Jēkabs Rēdlihs, #11 Kristaps Sotnieks - #44 Oskars Cibuļskis;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (A) - #74 Džeimijs Džonsons - #70 Miks Indrašis, #12 Aleksandrs Žirū - #38 Pols Ščehura - #33 Kaspars Daugaviņš, #71 Roberts Bukarts - #25 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija, #41 Raitis Ivanāns (A) - #96 Māris Bičevskis - #98 Elvijs Biezais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!