Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" papildinājusi sastāvu ar kanādiešu aizsargu Čeju Genoveju, informē klubs.

27 gadus vecais aizsargs jau ieradies Rīgā un kopā ar komandu sāks gatavoties jaunajai sezonai.

Genovejs dzimis 1986. gada 20. decembrī Kanādas pilsētā Mordenā un savas karjeras laikā viņš piecas sezonas ir aizvadījis NCAA čempionātā Ziemeļdakotas Universitātes komandā, kur 168 spēlēs guva 26 vārtus un atdeva 101 rezultatīvu piespēli, kā arī ieguva universitātes diplomu Biznesa vadībā. 2011. gada vasarā kanādietis noslēdza līgumu ar NHL klubu Minesotas "Wild", kura sastāvā gan aizvadīja tikai vienu spēli, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Pārsvarā viņš spēlēja "Wild" AHL fārmklubā Hjūstonas "Aeros", kur 129 spēlēs guva 11 vārtus un atdeva 44 rezultatīvas piespēles. Pēc nepilnām divām sezonām "Wild" sistēmā Genovejs 2013. gada martā tika aizmainīts uz Vašingtonas "Capitals", kura sastāvā gan tā arī neuzspēlēja, bet AHL kluba Heršijas "Bears" 65 spēlēs atzīmējās ar pieciem vārtiem un 15 rezultatīvām piespēlēm.

2013./2014. gada sezonā viņš "Bears" sastāvā 52 spēlēs guva 4 vārtus un atdeva 10 rezultatīvas piespēles, bet kopumā AHL viņš ir aizvadījis 194 spēles, kurās ir guvis 16 vārtus un atdevis 75 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!