Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" oficiāli noslēdzis līgumu ar 30 gadus veco zviedru Kristoferu Berglundu, kurš spēlē aizsardzības pozīcijā, vēsta komandas preses dienests.

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" sastāvā nākamajā sezonā spēlēs divi Zviedrijas hokejisti, kuru uzvārds ir Berglunds. Iepriekš Rīgas komandai pievienojās Vācijas augstākās līgas (DEL) labākais vārtu guvējs Jākobs Berglunds.

Kristofers Berglunds dzimis 1988. gada 12. augustā Zviedrijas pilsētā Ūmeo. Visu savu līdzšinējo karjeru aizsargs pavadījis Zviedrijā, pārstāvot "Bjorkloven", "Tegs", "Lulea", "Farjestad", "Lakers" un HV71 komandas. HV71 viņš pavadījis pēdējās piecas sezonas.

2018./2019. gada sezonā Berglund laukumā devās 49 SHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva divus vārtus un atdeva 10 rezultatīvas piespēles, bet deviņās "play-off" spēlēs aizsargs atzīmējās ar 3 rezultatīvām piespēlēm.

Rīgas "Dinamo" šajā starpsezonā noslēdzis jaunus līgumus ar aizsargiem Kristapu Zīli, Kristapu Sotnieku un Sergeju Gimajevu, kā arī uzbrucējiem Lauris Dārziņu, Emīlu Ģēģeri un Rihardu Mareni. Spēkā esošs līgums ir arī Oskaram Batņam un Frenkam Razgalam. Tāpat vienībai pievienojušies arī leģionāri Berglunds un amerikānis Bens Māršals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!