Foto: LETA

Mača ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līdervienību Sanktpēterburgas SKA pirmajā pusē Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" cīnījusies perfekti, kas arī attaisnojās rezultātā, pēc smagās uzvaras izteicās rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Rīgas "Dinamo" tika pie panākuma ar rezultātu 6:4. Līdz cīņas vidum Rīgas "Dinamo" pārpildītu tribīņu priekšā izvirzījās vadībā ar 4:0, tomēr cīņa izvērtās saspringta - SKA divas reizes atspēlējās līdz minimumam, bet rīdziniekiem izdevās noturēt uzvaru.

"Viens ir uzzīmēt uz tāfeles, otrs - izspēlēt dzīvē. Līdz rezultātam 4:0 spēlējām perfekti," pēc mača izteicās Ābols. "Pēc tam izdomājām, ka jāspēlē ar viņiem hokeju, ko nevajag darīt."

"Galvenais ir trīs punkti, ko arī izcīnījām. Puiši malači," stāstīja treneris. "Hokejisti darīja, ko prasījām."

"Mums bija slikts mača sākums. Zinājām kā spēlē "Dinamo", gribējām būt gudrāki, bet tas neizdevās," atzina SKA galvenais treneris Juka Jalonens. "Centāmies atgriezties spēlē un mums tas izdevās. Cīņas beigās mūsu uzdevums bija izlīdzināt rezultātu un varbūt pat uzvarēt. Iespējams, ka nebijām pelnījuši."

"Rīgas "Dinamo" mūs nepārsteidza, zinājām, ka viņi spēlēs labi," uzsvēra somu speciālists. "Abas mūsu šīs sezonas cīņas bijušas sīvas."

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" nākamajā piektdienā tiksies ar Laura Dārziņa pārstāvēto līgas vicečempioni Čeļabinskas "Traktor". Tad rīdziniekiem spēles gaidāmas vien pēc Ziemassvētkiem, bet janvārī komanda sāks ļoti saspringtu spēļu maratonu pirms Soču olimpiskajām spēlēm.

Pēc šī mača Rīgas klubs ar 65 punktiem 35 spēlēs atguva ceturto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet tikpat punktu ir arī pozīciju augstāk esošajai Maskavas CSKA komandai, kas aizvadījusi par spēli vairāk.

Tikmēr SKA hokejisti, kas cieta otro neveiksmi pēc kārtas, ar 75 punktiem 36 spēlēs saglabāja līderpozīciju līgā, par diviem punktiem apsteidzot līgas čempionvienību Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, bet pārstāv Mārtiņš Karsums.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!