Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" pirmajās divās regulārās sezonas mājās spēlēs "Arēnā Rīga" Covid-19 ierobežojumu dēļ nevarēs uzņemt vairāk par 1000 līdzjutējiem, vēstī "Biļešu Serviss".

Rīgas klubs sezonu uzsāks 3. septembrī, savās mājās uzņemot Nursultanas "Baris" vienību. Savukārt divas dienas vēlāk "dinamieši" tiksies ar Helsinku "Jokerit" komandai, kurai ceturtdien aizvadītā pārbaudes spēlē rīdzinieki jau piekāpās.

Skatītājiem pirms ieiešanas arēnā tiks mērīta ķermeņa temperatūra, bet apmeklētājam ar paaugstinātu temperatūru ieeja tiks liegta. "Arēna Rīga" telpās tiek rekomendēts lietot deguna un sejas aizsegus, bet vairāk par diviem cilvēkiem blakus sēdēt nedrīkstēs, uzsvērts "Biļešu Serviss" mājaslapā.

Portāls "Delfi" jau rakstījis par dažādiem izaicinājumiem, kas sagaida Rīgas vienību šīs sezonas laikā. Kluba preses sekretārs Jānis Stepītis paredzēja, ka, iespējams, skatītāju skaits tiks palielināts sezonas laikā. Šobrīd Latvijā iekštelpās, kas pārsniedz 1000 kvadrātmetrus, drīkst pulcēties 1000 cilvēku.

"Ja situācija nekļūs sliktāka, tad, iespējams, šis skaits palielināsies," minēja Stepītis. "Krievijas pilsētās ir dažādi, viņiem skatītāju skaits būs atkarīgs no halles procentuālās ietilpības – citur 10 %, citur 25%. Arī Somijā tirgo biļetes uz pārbaudes spēlēm, tāpēc kaut kāds skatītāju skaits te arī būs."

Klubs sezonas laikā piedzīvos zināmu izolāciju, hokejistiem tiekot nošķirtiem no pārējiem cilvēkiem gan hokeja arēnās, gan viesnīcās.

Rīgas klubs sezonu turpinās, 8. septembrī uzņemot Maskavas apgabala "Vitjazj" hokejistus, bet 11. septembrī tiekoties ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Biļešu pārdošana uz šīm spēlēm tiks uzsākta vēlāk.

"Dinamo" klubs pirms KHL sezonas devies uz Somiju, kur tas aizvada četras pārbaudes spēles. Pirmajos trijos mačos piedzīvoti zaudējumi, bet spēļu sērija tiek noslēgta piektdien, tiekoties ar "Kiekko-Vantaa" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!