Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas trešajā mačā pirmdien izbraukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) zaudēja Jāņa Sprukta pārstāvētajai Maskavas CSKA komandai.

Ar šo spēli "Dinamo" noslēdza sezonu ievadošo trīs maču izbraukuma sēriju, kuras gaitā tika izcīnīti divi punkti.

Latvijas kluba labā vārtus guva Mārtiņš Karsums, kurš bija precīzs jau trešajā cīņā pēc kārtas, bet CSKA rindās izcēlās Aleksandrs Guskovs un Sergejs Širokovs.


Jau cīņas trešajā minūtē noraidījumu par turēšanu ar nūju izpelnījās Raitis Ivanāns, tomēr "Dinamo" mazākumā savus vārtus nosargāja neskartus. Uzreiz pēc atgriešanās pilnā sastāvā cīņas sestajā minūtē rezultātu atklāja Karsums, kurš pēc Mika Indraša metiena pirmais tika pie CSKA vārtsarga Iļjas Proskurjakova atsistās ripas. Rezultatīvas piespēles vārtu guvumā nopelnīja Indrašis un Oskars Cibuļskis.

Mača turpinājumā bīstami metieni pa pretinieku vārtiem padevās Indrašim, Robam Šrempam un Andrim Džeriņam, kamēr CSKA uzbrucējs Ņikita Gusevs bija ļoti tuvu tam, lai izskrietu viens pret vienu ar "Dinamo" vārtsargu Māri Jučeru. Trešdaļas noslēgumā komandas pārsvarā spēlēja skaitliski nevienādos sastāvos, kad "Dinamo" rindās sodu izpelnījās Arvīds Reķis, bet CSKA rindās noraidīti tika Aleksandrs Radulovs un Širokovs. Tomēr vārtu gūšanas iespējas vienībām pavērās vien pēdējā minūtē, kad izcelties varēja Širokovs un Aleksandrs Žirū, kur raidītā ripa atsitās pret CSKA vārtu pārliktni.

Otrās trešdaļas sākumā, apturot Žirū izrāvienu, Deniss Deņisovs saņēma noraidījumu. Vairākuma sākumā Šremps uzmeta pa pārliktni, bet atlikušajā laikā rīdziniekiem bija vēl vairākas iespējas, tomēr rezultāts nemainījās. Turpinājumā spēle ritēja ātrā cīņā ar abpusējiem uzbrukumiem.

Pie noraidījuma tika Cibuļskis, bet tā laikā rīdzinieki nospēlēja ļoti labi, turklāt bīstamāko momentu izveidoja tieši Latvijas klubs, kad pretuzbrukumā izgāja Karsums un Džeimijs Džonsons. Trešdaļas beigās pārsvars piederēja CSKA komandai, bet rīdzinieki spēlēja pašaizliedzīgi aizsardzībā un centās atbildēt ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Trešdaļas beigās nevajadzīgu noraidījumu par grūdienu mugurā nopelnīja Ivanāns. Mazākumā atkal rīdzinieki spēlēja aktīvi, tomēr 19 sekundes pirms trešdaļas beigām pēc Radulova piespēles Guskovs prata rezultātu izlīdzināt.

Otrās trešdaļas beigās zaudējuši vārtus, "Dinamo" hokejisti bija spiesti kapitulēt arī pašā trešās trešdaļas sākumā, kad 22.sekundē precīzi no zilās līnijas meta Širokovs. Jučers metiens brīdi neredzēja. Jau drīz vien pie iespējas izpildīt soda metienu tika Gints Meija, tomēr viņa raidījumu Proskurjakovam lēcienā izdevās atvairīt un rezultāts nemainījās.

"Dinamo" centās atspēlēties un drīz vien ieguva iespēju cīnīties vairākumā, kad mājinieki nopelnīja noraidījumu pret Žirū. Vēl pēc tam pie noraidījumiem tika Cibuļskis un Šremps, tomēr arī ilgās mazākuma minūtes rīdzinieki izturēja, bet turpinājumā jau Deniss Arhipovs uz minūti atstāja mazākumā CSKA.

Mača izskaņā "Dinamo" aktīvi uzbruka, bet divas minūtes un 48 sekundes pirms cīņas beigām nonāca vairākumā. Atkal pirmā maiņa bīstami uzbruka, tomēr metieni pa vārtiem bija maz. Vairākuma vidū Peka Rautakallio pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, lai pēc tam atkal laukumā sūtītu to pašu pirmo maiņu. "Dinamo" uzreiz nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

Rīdziniekiem ilgstoši neizdevās nostāties pretinieku zonā, bet CSKA nopelnīja mazākumu, kad vārtsargs izmeta ripu no laukuma. Tomēr arī atlikušajā laikā četratā pret sešiem rīdziniekiem tomēr neizdevās gūt vārtus.

No tiem spēlētājiem, kuri "Dinamo" sastāvā devušies izbraukumā, šajā mačā malā tika atstāti aizsargi Jēkabs Rēdlihs un Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Roberts Bukarts un Māris Bičevskis.

Sprukts šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 54 sekundes, veica vienu metienu pa Jučera sargātajiem vārtiem un uzvarēja deviņos no 19 iemetieniem.

Iepriekšējās trīs sezonās Sprukts pārstāvēja Rīgas "Dinamo", bet starpsezonā noslēdza divu gadu līgumu ar CSKA.

Jauno sezonu "Dinamo" sāka ar trim izbraukuma mačiem, kuriem sekos trīs spēles savu skatītāju priekšā. Izbraukuma sērijas ievadā Latvijas klubs ceturtdien ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Čehijas klubam Prāgas "Lev", bet sestdien ar 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā izbraukumā pieveica līgas jaunpienācējus Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, tiekot pie savas pirmās uzvaras šosezon.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" pašlaik ar diviem punktiem trīs spēlēs ieņem 12.vietu.

Jaunās sezonas pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs ceturtdien pret Novosibirskas "Sibirj" vienību, kurā spēlē latviešu aizsargs Artūra Kulda.

"Dinamo" šogad spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

"Dinamo" komandai jaunajā sezonā izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!