Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien kārtējo reizi nespēja izmantot daudzās vārtu gūšanas iespējas un savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ" komandai.

"Dinamo" tas bija pirmais "sausais" zaudējum šajā sezonā.

Kaut praktiski visu maču Rīgas "Dinamo" komandai bija pārsvars, vienīgos vārtus otrās trešdaļas otrajā minūtē guva "Severstaļ" hokejists Genādijs Stoļarovs.

Pirmais periods

Spēles sākumā nedaudz pārliecinošāk uzbruka rīdzinieki, bet jau otrās minūtes izskaņā izklaidi skatītājiem sarīkoja Raitis Ivanāns un pretinieku kauslis Pahrudins Gimbatovs, kuri nometa cimdus un izkāvās. Kautiņa sākumā vairākus precīzus sitienus veica Ivanāns, bet otrajā daļā Gimbatovs nogāza savu pretinieku uz ledus.

Arī praktiski visā atlikušajā pirmajā trešdaļā pārsvars piederēja mājiniekiem. Pēc piecām spēlētām minūtēm Aleksandrs Žirū izrāvienā raidīja ripu pa vārtu stabu, turpinājumā rīdziniekiem bija vēl vairākas ļoti labas vārtu gūšanas iespējas, bet rezultātu tā arī neizdevās atklāt.


Otrais periods

Otrās trešdaļas sākumā rīdziniekiem vairs nebija pārsvars un tas arī izpaudās jau otrajā minūtē, kad pēc uzmetiena no zilās līnijas Vadima Šipačova uzmetienu pielaboja Stoļarovs un atklāja cīņas rezultātu - 0:1. Minūti vēlāk "Severstaļ" komanda nopelnīja divu minūšu noraidījumu un šajā vairākumā mājinieki visu laiku bīstami uzbruka un reizi ripa trāpīja arī pa pārliktni. Turpinājumā 43 sekundes Rīgas "Dinamo" spēlēja arī piecatā pret trijiem pretiniekiem, tomēr arī šajā laikā pirmos vārtus tā arī neizdevās gūt.

Arī pēc tam, kad "Severstaļ" komandā laukumā atgriezās noraidītie spēlētāji, pārsvaru Rīgas "Dinamo" neatdeva. Mājinieku spiediens bija ļoti izteikts, tomēr tāpat kā gandrīz visās šīs sezonas spēles Latvijas klubam neveicās ar realizāciju un pirmajās 40 minūtēs tā ar precīziem metieniem tā arī neizcēlās.


Trešais periods

Pirms trešās trešdaļas tika mainīti visi rīdzinieku uzbrukuma virknējumi. Latvijas klubam vēl pāris sekundes bija jācīnās mazākumā, tomēr tas tika veiksmīgi izturēts. Turpinājumā atkal izteikts pārsvars piederēja Rīgas "Dinamo" komandai. Neskatoties uz ripas kontroli, šajā trešdaļā Latvijas klubam vairs nebija tik labas vārtu gūšanas iespējas kā iepriekš.

Cīņas izskaņā "Severstaļ" ļoti pārliecinoši darbojās aizsardzībā un atbildēja ar pretuzbrukumiem. 61 sekundi pirms pamatlaika beigām uz rīdzinieku vārtiem tika nozīmēts soda metiens, bet Jevgēņijam Ketovam neizdevās pārspēt Māri Jučeru. Tomēr arī atlikušajā laikā Rīgas "Dinamo" vārtus tā arī neguva un tika ciesta neveiksme.

Par labāko spēlētāju "Dinamo" komandā tika atzīts Ivanāns, bet "Severstaļ" vienībā vārtsargs Vasīlijs Košečkins, kurš aizvadīja otro "sauso" spēli šosezon.


Šajā mačā Rīgas "Dinamo" komandā bija palicis tāds pats pamatsastāvs kā iepriekšējā cīņā, bet netika pieteikts septītais aizsargs un 13.uzbrucējs. Savukārt Latvijas kluba vārtos atgriezās Māris Jučers.

Kā ziņots, "Dinamo" iepriekšējā mača dienā ar rota vīrusu saslima abi vārtsargi Mīkaels Telkvists un Jučers, kas trešajā trešdaļā deva iespēju KHL debitēt Kristeram Gudļevskim.

Savukārt "Severstaļ" rindās šajā mačā debitēja zviedru centra uzbrucējs Toms Vendels, kurš klubam pievienojies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laiku no Dalasas "Stars" komandas.

Iepriekšējā spēlē Rīgas "Dinamo" piektdien savā laukumā ar 2:1 pagarinājumā uzvarēja Čehovas "Vitjaz" komandu, bet "Severstaļ" ar 2:3 viesos arī pagarinājumā piekāpās Maskavas "Spartak" hokejistiem.

Šosezon "Severstaļ" komandu trenē Andrejs Nazarovs, kurš iepriekš vadīja līgas lielākos kaušļus "Vitjaz".

Rīgas "Dinamo" komanda iepriekšējās četrās spēlēs bija trīs reizes tikusi pie punktiem, bet pēdējos deviņos mačos tā svinējusi trīs panākumus.

Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šī mača Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 14 spēlēs atkrita uz 11.vietu, bet "Severstaļ" ar 22 punktiem 13 mačos šajā pašā konferencē pakāpās uz sesto pozīciju.

Arī nākamo spēli aizvadīs savā laukumā, kad otrdien uzņems Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo", bet pēc tam sestdien uzsāks izbraukuma sēriju.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!