Foto: Edgars Vaivads

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" sestdien Valmierā pirmssezonas pirmajā pārbaudes spēlē ar rezultātu 4:1 (0:1, 4:0, 0:0) pārspēja Arta Ābola trenēto Toljati "Lada", kuras sastāvā spēlē vārtsargs Edgars Masaļskis un aizsargs Kristaps Sotnieks.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Krišjānis Rēdlihs, Frenks Rezgals, Edgars Kulda un vācietis Deniss Reimers.

Pirmā perioda vidū "Lada" izvirzījās 1:0 vadībā, kad skaitliskajā vairākumā mača rezultātu atklāja Aleksandrs Bumagins, pārspējot rīdzinieku vārtsargu Jānis Kalniņu. Neizšķirtu rīdzinieki panāca otrās trešdaļas vidū, kad Rēdlihs ieraidīja ripu Masaļska sargātajos vārtos.

Nedaudz vēlāk Rīgas "Dinamo" pamanījās gūt divus vārtus ar septiņu sekunžu intervālu. Vispirms ripu vārtu augšējā stūrī raidīja Rezgals, bet pēc tam rezultātu 3:1 panāca Kulda. Savukārt pēc divām minūtēm Rīgas "Dinamo" labā ceturtos vārtus guva Reimers. Kaut arī otrajā periodā komandas izdarīja vienādu metienu skaitu 7:7, rīdziniekiem bija izdevies panākt trīs vārtu pārsvaru.

Trešajā periodā sākumā laba iespēja bija Vitālijam Pavlovam skaitliskajā mazākumā gūt piektos vārtus Rīgas "Dinamo", tomēr tā netika izmantota. Trešdaļas vidū izcēlās asumi, kad abpusēju noraidījumu pēc kautiņa saņēma Koba Jass un "Lada" komandas kapteinis Vladimirs Maļeņkihs. Divas reizes trešajā periodā uz divām minūtēm "Lada" rindās noraidījumu saņēma Sotnieks, taču rīdziniekiem neizdevās izmantot skaitlisko vairākumu, kamēr uz noraidīto soliņa atradās komandas bijušais aizsargs.

Pēc mača notika arī simboliska pēcspēles metienu sērija, kurā Nikolajs Jeļisejevs pārspēja Masaļski, bet Rezgalam un Kasparam Saulietim tas neizdevās. Tomēr vārtsargs Kalniņš palika nepārspēts un Rīgas "Dinamo" guva uzvaru arī šajā duelī.

Nākamo pārbaudes spēli Rīgas klubs aizvadīs 29. jūlijā, kad spēkosies ar Novosibirskas "Sibirj".

Rīgas "Dinamo" sastāvā treniņnometnē Valmierā Normunda Sējēja, Ronalda Ozoliņa, Jura Klodāna un fiziskās sagatavotības trenera Raivja Miezāna vadībā trenējas 36 hokejisti – trīs vārtsargi, 12 aizsargi un 21 uzbrucējs.

Ar pārbaudes laika līgumiem treniņnometnē piedalās arī Izraēlas izlases hokejists Elizers Šerbatovs, vācu hokejists Deniss Reimers, kurš ir spēlējis Vācijas jauniešu (U-18) un junioru (U-20) izlasēs, bet iepriekšējā sezonā pārstāvēja Vācijas otrās bundeslīgas klubu no Frankfurtes, kā arī amerikāņu uzbrucējs Vinnijs Saponari, kurš ir spēlējis Amerikas Hokeja līgā (AHL), kā arī ASV izlases rindās piedalījies divos pasaules čempionātos jauniešiem (U-18), tiekot pie sudraba un bronzas medaļām. Tāpat klubam uz pārbaudes laiku pievienojušies čehu uzbrucējs Mihals Hlinka un kanādietis Koltins Gilīss, kurš Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījis 154 mačus.

Rīgas komandai pievienojušies arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" aizsargi Roberts Kaļķis un Rimants Zeilis (1997).

Treniņnometnē piedalās arī pieredzējušie aizsargi Georgijs Pujacs un Jēkabs Rēdlihs, kuri Rīgas "Dinamo" ir spēlējuši senāk.

Treniņus aizvada arī pērnā gada pirmās puses kapteinis Lauris Dārziņš. Uz vietu komandā pretendē arī Latvijas izlases aizsargs Ralfs Freibergs. Ierindā ir arī pērnās sezonas leģionāri Jakubs Sedlāčeks, Tims Sestito un Filips Toluzakovs.

Treniņnometne Valmierā ilgs līdz 29 .jūlijam. Treniņi notiek gan uz ledus, gan sporta zālē un stadionā. Treniņos un pārbaudes spēlē treneri izvērtēs tos hokejistus, kuri ir ar pārbaudes laika līgumu, un izlems, ar kuriem slēgt pilnvērtīgu līgumu.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" treneru kolektīvā turpmāk strādās Ronalds Ozoliņš, kamēr viņa vietu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" galvenā trenera amatā ieņems Aleksandrs Ņiživijs. Komandai vēl joprojām nav jauna galvenā trenera. Iepriekš tika minēts, ka tas, visticamākais, būs ārvalstu speciālists.

Jauno sezonu Rīgas klubs sāks 23. augustā, kad izbraukumā tiksies ar "Soči" hokejistiem.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējo sezonas regulāro čempionātu noslēdza 12. vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs treniņnometnē Valmierā:

vārtsargi - Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš, Antons Naumovs;

aizsargi - Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Ēriks Ševčenko, Uvis Balinskis, Roberts Kaļķis, Rimants Zeilis;

uzbrucēji - Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Filips Toluzakovs, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Koba Jass, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Georgs Golovkovs, Miks Lipsbergs, Elizers Šerbatovs, Deniss Reimers, Vinnijs Saponari, Mihals Hlinka, Koltons Gilīss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!