Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas pēdējā mačā svētdien ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pieveica Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Jau pirms šīs spēles beigām zināms, ka Rīgas "Dinamo" paliks pēdējā, 14.vietā Rietumu konferencē un Cerību kausa kvalifikācijas kārtā nākamnedēļ spēkosies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pirmā spēle risināsies ceturtdien Rīgā, bet divas dienas vēlāk komanda spēkosies "Torpedo" laukumā.

Vārtus Latvijas kluba labā guva Roberts Bukarts, Mārtiņš Karsums un Džeimijs Džonsons.


Jau trešajā minūtē pēc Ginta Meijas noraidījuma rīdzinieki palika mazākumā un to arī izmantoja, kad Mihals Sersens no vārtu priekšas ieraidīja atlēkušo ripu un panāca 1:0. Līdz ar to jau sestos vārtus pēc kārtas Rīgas "Dinamo" komanda ielaida mazākumā.

Turpinājumā gan Rīgas "Dinamo" sāka spēlēt arvien sekmīgāk un jau pēc nepilnām divām minūtēm izlīdzinājumu 1:1 panāca Bukarts, kad viņš pēc Krišjāņa Rēdliha piespēles nospēlēja veiksmīgi vārtu priekšā. Trešdaļas turpinājumā ritēja līdzīga cīņa un Rīgas "Dinamo" komandai pat izdevās izturēt vēl vienu mazākumu un cīņas pirmā daļa noslēdzās ar 1:1.

Otro trešdaļu komandas uzsāka mierīgā cīņā un sākotnēji neliels pārsvars bija "Slovan" vienībai, bet tās vidū rīdzinieki jau izvirzījās vadībā, kad vairākumu ar skaistu plaukstas metienu realizēja Mārtiņš Karsums. Pēdējās minūtēs rīdzinieki darbojās pietiekoši pārliecinoši un pēc otrās trešdaļas saglabāja vadību ar 2:1.

Pēdējā trešdaļā Rīgas "Dinamo" jau pašā sākumā nopelnīja divus noraidījumus, tomēr abus izturēja. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām rīdzinieki guva vēl vienus, kad precīzs bija Džonsons, turklāt viņam piespēles izdarīja Vitālijs Pavlovs un Rodrigo Laviņš, kuriem abiem šie bija pirmie rezultativitātes punkti KHL šosezon.

Rīgas "Dinamo" vārtus sargāja Māris Jučers, kurš izcīnīja vien otro uzvaru pamatlaikā šosezon.

Līdz ar to Latvijas komanda izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas un paveica šādu sasniegumu pirmoreiz kopš paša sezonas sākuma.

Regulāro čempionātu noslēdzošo mājas spēļu sēriju "Dinamo" sāka trešdien, ar 1:3 zaudējot Čehijas klubam Prāgas "Lev", ko pārstāv Latvijas izlases uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Mārtiņš Cipulis. Savukārt piektdien "Dinamo" ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Maskavas CSKA komandu, ko pārstāv Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts. Tādējādi Latvijas kluba neveiksmju sērija apstājās pie astoņiem zaudējumiem pēc kārtas, kas ir atkārtots komandas visu laiku sliktākais rezultāts.

Mačā pret "Slovan" rīdziniekiem nepalīdzēja aizsargs Arvīds Reķis, kurš kakla skriemeļu savainojuma dēļ nevar spēlēt divas nedēļas. Sastāvā atgriezies Guntis Galviņš, bet tāpat Rīgas "Dinamo" komanda nav spējusi nokomplektēt pilnas maiņas, turklāt traumas dēļ maču nespēja pabeigt Mārtiņš Porejs.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās sezonas otrajā mačā Bratislavā, kad pārāki ar 3:2 pēcspēles metienos bija viesi.

Latvijas klubs pēc regulārās sezonas noslēguma sacentīsies Cerību kausā, kurā spēkosies Gagarina kausa izcīņā neiekļuvušie klubi.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 51 punktu 52 spēlēs palika pēdējā, 14.pozīcijā, bet visas līgas kopējā ieskaitē Latvijas klubam 24.vieta 26 vienību konkurencē. Savukārt "Slovan" ar 78 punktiem šajā pašā konferencē ieņem sesto vietu.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!