Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" sestdien regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 3:5 (1:3, 0:0, 2:2) piekāpās bez latvieša Jāņa Kalniņa spēlējošajai Helsinku "Jokerit", piedzīvojot septīto zaudējumu pēc kārtas.

Rīgas komandā vārtus guva Kirils Sļepecs, Nerijus Ališausks un Lauris Dārziņš.

Jau spēles otrajā minūtē noraidījumu par pretinieka turēšanu nopelnīja Vitālijs Pavlovs bet rīdzinieki brīnumainā kārtā vārtus iemeta, nevis ielaida. Spēlējot četratā, Dārziņš piespēlēja Sļepecam, kurš guva vārtus, panākot 1:0. Vadību izdevās noturēt vien nepilnas četras minūtes, jo aizsargu netraucēts, uzbrukuma zonā ieslidoja Braiens O'Nīls, kurš no tuvas distances izpildīja netveramu plaukstas metienu. Līdzīgā manierē divas minūtes vēlāk ripu vārtu augšējā labajā stūrī raidīja Marko Antila.

Vārtu birums no mājinieku puses ar to nenoslēdzās, jo vēl nepilnu minūti vēlāk jau 3:1 panāca Sami Lepisto, kurš neapturēdams Petri Kontiolas piespēli, ripu iešķēla vārtu tīklā. Pēc šiem zaudētajiem vārtiem Andrejs Makarovs tika nomainīts, un debiju KHL čempionātā piedzīvoja Hokeja kluba "Rīga" pirmais numurs Jānis Voris.

Otrā perioda pirmā puse noritēja ļoti mierīgi, "Jokerit" izdarot trīs metienus pa Vora vārtiem, bet viesi pēc desmit nospēlētām minūtēm bija izdarījuši tikai vienu raidījumu vārtu virzienā. Spēles 30.minūtē rīdziniekiem bija iespēja uzspēlēt skaitliskajā vairākumā, taču tā netika izmantota. Otrā perioda izskaņā divi pret vienu pretinieku aizsargu izskrēja "dinamieši", bet Eštona Kārtera piespēle bija neprecīza.

Noslēdzošās 20 minūtes iesākās par labu viesiem, jo jau trešajā minūtē tika nopelnīta iespēja spēlēt vairākumā. Šādu izdevību garām nelaida Dārziņš, kurš pēc saspēles ar Kārteru un Aleksandru Protapoviču, raidīja ripu vārtos, sadeldējot mājinieku pārsvaru līdz minimumam - 2:3. Pēc aptuveni piecām nospēlētām minūtēm vienā no epizodēm "Jokerit" uzbrucējs nogāza Vori, taču jaunais vārtsargs spēja turpināt maču.

13 minūtes līdz spēles beigām noraidījumu nopelnīja Rihards Marenis, bet "Jokerit" nevajadzēja pat pusminūti, lai panāktu 4:2. Savus otros vārtus guva O'Nīls, kura raidītā ripa pa ceļam uz vārtiem atsitās pret Kristapu Sotnieku, pārsteidzot Vori. Arī perioda otrajā pusē spēles gaita diži nemainījās, iniciatīvu saglabājot "Jokerit", kas deviņas minūtes līdz spēles beigām nesa rezultātu, vārtu priekš ripas lidojuma virzienu mainot Henri Ikonenam (5:2).

Rīdzinieki rokas nenolaida un pēc vairākām aktīvām maiņām tika arī pie saviem trešajiem vārtiem. Uzbrukuma zonā ripu uz zilās līnijas saņēma Ališausks, kurš nevilcinājās un izdarīja spēcīgu šķēlienu, ripai atrodot ceļu līdz vārtu tīklam. Kad mačā bija atlikušas mazāk nekā trīs minūtes, Ģirts Ankipāns nolēma vārtsargu nomainīt pret sesto laukuma spēlētāju, taču atlikušajā laikā vārtus neizdevās gūt, piedzīvojot septīto zaudējumu pēc kārtas.

Debiju šajā mačā piedzīvoja arī slovāku aizsargs Mareks Djaloga, kurš savā pirmajā mačā "Dinamo" rindās, tika iespēlēts otrajā aizsargu virknējumā kopā ar pieredzējušo Artūru Kuldu.

"Dinamo" ar 27 punktiem 40 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē un ir pēdējā visā līgā. Pirmais astotnieks ir 17 punktu attālumā, līdz ar to iekļūšana Gagarina kausā ir tikai teorētiska. Savukārt "Jokerit" ar 50 punktiem 38 dueļos ir trešā Rietumos.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!