Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) padome apstiprinājusi dalībniekus nākamajai sezonai, un 14. sezonu pēc kārtas līgā spēlēs arī Rīgas "Dinamo".

KHL prezidents Aleksejs Morozovs apstiprinājis, ka visi klubi snieguši nepieciešamās finansiālās garantijas, tādējādi nevienam klubam nav radušās problēmas.

Pēc vienas sezonas izlaišanas KHL atgriezies Vladivostokas klubs "Admiral". Tiesa, Tālo Austrumu komandai līdz 31. jūlijam jānomaksā visi parādi par 2017./ 2018. gada sezonu, kad klubam bija finansiālas problēmas. Marta vidū "Admiral" parādi esot bijuši 146 miljoni rubļu (1,46 miljoni eiro), bet tagad tie ir 56 miljoni rubļu (630 000 eiro).

KHL ir izstrādājusi dažādus sezonas izspēles variantus. Tuvākā laikā varētu kļūt zināms KHL jaunās sezonas kalendārs, kas vēl jāsaskaņo ar Krievijas Hokeja federāciju.

Lai gan pēdējos gados allaž bijusi neskaidrība par Rīgas "Dinamo" finansēm un situāciju saistībā ar turpmāko dalību KHL sacensībās, Latvijas komanda neplāno izstāties no KHL. To marta sākumā raidījumā "Spried ar Delfi" apliecināja Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. Kā norādīja Savickis, nestartējot Kontinentālajā hokeja līgā, kur dominē Krievijas komandas, Latvijas hokejs kļūtu provinciāls un "spēlētu uz dīķiem".

Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā izteikti bija līgas vājākā komanda, sasniedzot vairākus antirekordus. Pēc sezonas galvenā trenera amatu zaudēja Pēteris Skudra, bet viņa pēctecis vēl nav izvēlēts.

Marta vidū par Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeri apstiprināja Edgaru Bunci, kuram "uzdots sākt darbu pie komandas treneru korpusa un spēlētāju sastāva komplektācijas, kā arī citiem organizatoriskajiem jautājumiem, lai komanda veiksmīgi startētu 2021./2022. gada KHL sezonā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!