Foto: F64

Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē izcīnīja pirmo uzvaru savā laukumā pamatlaikā šosezon, ar 5:1 (3:0, 2:1, 0:0) sagraujot Bratislavas "Slovan", un pameta pēdējo vietu KHL kopvērtējumā.

Mājinieku labā divus vārtus guva komandas kapteinis Miks Indrašis, kuram arī divas rezultatīvas piespēles, bet pa reizei izcēlās Guntis Galviņš, Lauris Dārziņš un Frenks Razgals, kurš iemeta savu pirmo ripu KHL karjerā.

Indrašis pirmo reizi kopš 2013. gada vienā KHL mačā guva četrus rezultativitātes punktus.

Spēles pirmā trešdaļa noritēja ar lielu mājinieku pārsvaru, pirmo reizi šajā sezonā rīdzinieki iemeta trīs ripas pirmajā trešdaļā, divas reizes realizējot skaitlisko vairākumu.

Rezultāts tika atklāts spēles sestajā minūtē, kad pēc Zeka Boičuka noraidījuma precīzs bija Galviņš, gūstot savus otros vārtus sezonā. Viņam asistēja Indrašis un Miķelis Rēdlihs, kurš piespēlēja ripu aizsargam, pēc kā Galviņam ar plaukstas metienu trāpīja vārtu augšējā stūrī.

Pārsvaru 14. minūtē dubultoja Indrašis, kurš vairākumā pēc skaistas kombinācijas trieca ripu vārtos no iemetiena apļa, noķerot pretinieku vārtsargu Jakubu Štepāneku uz pretkustību. Indrašim šis bija 14. vārtu guvums sezonā, bet pie rezultatīvām piespēlēm tika Dārziņš un Kristaps Zīle.

$duelID=855;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Rīdzinieki nedomāja apstāties un 16. minūtē guva arī trešos vārtus, šoreiz gan piepalīdzot veiksmei. Ātrā pretuzbrukumā Dārziņš no labās malas centās izdarīt piespēli Indrašim, taču ripa trāpīja pa "Slovan" aizsarga kāju un ielēca vārtu tīklā. Vārti tika ieskaitīti Dārziņam.

Trešdaļas beigas mājinieki gan noslēdza mazākumā, jo noraidījumu nopelnīja Māris Bičevskis.

Otrās trešdaļas sākumā vairāk uzbruka viesi, jo rīdzinieki vēl divas reizes palika mazākumā, taču labi vārtos darbojās Jānis Kalniņš. Tiesa, 35. minūtē viņš bija bezspēcīgs, kad uzbrukumam teicami pieslēdzās "Slovan" aizsargs Andrejs Mesārošs, kurš apspēlēja rīdzinieku vārtu vīru.

Tas gan bija vien neliels uzplaiksnījums "Slovan" komandas izpildījumā, jo vēl pēc divām minūtēm "Dinamo" atjaunoja divu vārtu pārsvaru. No zonas līnijas spēcīgu metienu izdarīja Kristaps Zīle,vārtu priekšā ripas lidojuma virzienu izmainīja Razgals, gūstot savus pirmos vārtus sezonā un KHL karjerā. Savukārt vēl pēc minūtes Indrašis panāca jau 5:1, ātrā pretuzbrukumā saņemot laicīgu piespēli no Miķeļa Rēdliha.

Trešajā periodā bija daudz asumu un noraidījumu, taču vārti netika gūti.

Lai arī Rīgas "Dinamo" pameta pēdējo vietu KHL kopvērtējumā, apsteidzot Hantimansijskas "Jugra" vienību, KHL Rietumu konferencē rīdzinieki joprojām ir pārliecinoši pēdējie, jo šodienas pretiniekiem "Slovan", kas konferencē ir priekšpēdējā vietā, ir par 11 punktiem vairāk.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas klubs otrdien uzņems spēcīgo Maskavas CSKA, bet pēc tam izbraukumā gaidāms duelis pret Minskas "Dinamo".

Pirms spēles ar Rīgas "Dinamo" komandu "Slovan" sastāvu papildināja čehu vārtsargs Jakubs Sedlāčeks, kurš pats pirms tam iepriekšējās četras sezonas pavadīja Latvijas galvaspilsētas vienībā, bet šosezon paguvis uzspēlēt Čehijā un Itālijā. Viņš gan šai spēlei vēl netika pieteikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!