Foto: F64

Tā kā nākamajā sezonā profesionālā līmenī vairs nepastāvēs līdzšinējais fārmklubs "Liepājas metalurgs", Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" sastāvā netiekošos spēlētājus cer iekārtot citu valstu komandās, videointervijā "Viasat Sport Baltic" (VSB) izteicies vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Pēdējos gados Rīgas "Dinamo" oficiālais fārmklubs bija "Liepājas metalurga" komanda, tomēr sadarbība starp abām pusēm nebija pārāk veiksmīga, turklāt nākamajā sezonā Liepājas rūpnīca vairs neuzturēs profesionālu hokeja vienību.

"Liepājā spēlēja viens vai divi mūsu spēlētāji sezonā, un tāds nav normāls fārmklubs. Regulāri un labā līmenī nepieciešams spēlēt vismaz diviem pieciniekiem, tāpēc mēģinu spēlētājus aizsūtīt uz Čehijas, Somijas un Zviedrijas klubiem," atklāja Sējējs. "Dažus hokejistus no "Liepājas metalurga" uzaicināsim uz mūsu treniņnometni, dažus ieliksim citās līgās, piemēram, Somijā no šī gada nav leģionāru limits."

Sējējs stāstīja, ka Aleksandram Ņiživijam nākamajā sezonā nepieciešams būt ļoti labā formā, citādāk viņš var netikt sastāvā. "Ņiživijam pērn bija trauma, bet tagad viņš aktīvi trenējas. Teicu, ja viņš nebūs ļoti labā formā, tad netiks līdzi komandai, jo viņš ir pirmo divu maiņu spēlētājs un, ja nav fiziskās kondīcijas, viņu izmantot nevar."

Runājot par atlaistajiem Raiti Ivanānu un Jēkabu Rēdlihu, Sējējs uzsvēra, ka tā ir normāla prakse pasaulē. "Katrs klubs domā, kā lietderīgāk izmantot līdzekļus. "Policistu" mums iepriekšējās sezonās nebija, un mans viedoklis ir tāds pats kā Čehovas "Vitjaz" vadībai - turēt "policistu" ir bagāto klubu prioritāte. Ja budžets atļautu, mēs Ivanānu atstātu, bet šobrīd budžeta iespējas ir tādas, kādas ir," stāstīja rīdzinieku ģenerālmenedžeris. "Arī Jēkabam nebija spīdoša sezona un, lai pastiprinātu sastāvu ar aizsargu, kas tiešām var kaut ko izdarīt, nācās lauzt līgumu."

Pagaidām vēl ir neskaidrība vārtsargu jautājumā, un Sējējs atzina, ka vēl viens vārtsargs vienībai ir nepieciešams, jo rastos problēmas, ja Mikaels Telkvists vai Kristers Gudļevskis gūtu traumu.

"Edgaram Masaļskim izteicām piedāvājumu pirms pasaules čempionāta, nosakot, ka atbildei jābūt līdz pasaules čempionāta sākumam. Tomēr laiks tika vilkts, tāpēc sākam skatīties uz citām pusēm," atklāja Sējējs. "Šobrīd Masaļskim atvēlētā nauda ir iztērēta. Tagad vai nu meklēsim citu, lētāku vārtsargu, jo trešais vārtsargs ir nepieciešams, vai arī varbūt atkal runāsim ar Masaļski. Pagaidām šis jautājums ir atklāts."

Savukārt, stāstot par jauno vienības galveno treneri Arti Ābolu, Sējējs uzsvēra, ka vienībai vajadzēja dot latvietim iespēju, citādi nebija jēgas viņu piecas sezonas audzināt.

"Viņš ir strādājis ar diviem speciālistiem, kuriem bija ļoti atšķirīgas hokeja filozofijas - Artis ir teicis, ja Peku Rautakalio un Jūliusu Šupleru saliktu kopā, iznāktu teicams treneris," stāstīja Sējējs. "Kāpēc gan mums sešus gadus bija jāaudzina savi treneri, ja nedodam iespēju sevi apliecināt? Gan Ābols, gan Vītoliņš sešus gadus bijuši asistenti. Ar ko tad Vītoliņš ir labāks? Viņiem vienīgi ir lielāks budžets un garāks spēlētāju soliņš. Kāpēc mums nedot iespēju Ābolam? Tagad arī redzēsim vai viņš ir spējīgs būt labs galvenais treneris vai nē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!