Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" pievienojies vārtsargs no Čehijas Aleksandrs Salāks, vēsta kluba paziņojums.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajās piecās spēlēs piedzīvojis piecus zaudējumus, tāpēc komandā tiek veiktas izmaiņas. Pirmdien tika apstiprināts, ka no komandas tiek atbrīvots vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Jakubs Berglunds, savukārt pirmdien pirmo spēli aizvadīja vārtsargs Andrejs Makarovs.

Tagad vārtsarga pozīciju papildinājis arī Salāks, kurš aizvadīto sezonu pavadīja Jaroslavļas "Lokomotiv".

Salāks pagājušajā sezonā "Lokomotiv" rindās aizvadīja 20 spēles KHL regulārajā čempionātā, vidēji spēlē ielaižot 1,86 ripas un atvairot 92,2% metienu. Gagarina kausa izcīņā viņš sešās spēlēs vidēji ripu vārtos ielaida 2,18 reizes, atvairot 91,2% raidījumu.


Iepriekš KHL Salāks pārstāvējis Novosibirskas "Sibir" un Sanktpēterburgas SKA vienības. NHL viņš aizvadījis divas spēles, pārstāvot Floridas "Panthers". Bijis arī Čehijas izlases vārtsargs pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs.

"Ar "Dinamo" komandu man bija sarunas jau iepriekš. Esmu ļoti priecīgs, ka beidzot esmu nokļuvis Rīgā. Jā, šobrīd komandai nesekmējas, bet pēc kritumiem vienmēr nāk kāpums. Galvenais ir nenokārt galvu un atdot visus spēkus. Ieguldītais darbs vienmēr nāk atpakaļ," kluba preses dienestam sacīja Salāks.

"Rīga ir ļoti laba pilsēta. Līdzjutēji ir skaļi. Arēnā Rīga atmosfēra ir lieliska. Pat iepriekš, spēlējot kā pretinieks, bija ļoti patīkami. Cilvēkiem šeit ļoti mīl hokeju. Tā kā, šajā ziņā, man nebija lieki jādomā – braukt vai nē," viņš turpināja. "Nevaru sagaidīt, kad došos uz ledus. Vispirms jāsakārto dažādas lietas – medicīna, papīri. Ar to tiksim galā un ķeršos pie darbiem. Esmu noilgojies pēc hokeja."

"Dinamo" sezonas pirmajās 11 spēlēs izcīnījis sešus punktus, kas to ierindo pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!