Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", turpinot astoņu mājas spēļu sēriju, šodien uzņem latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Krievijas komandu Maskavas "Dinamo", ko trenē Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17. To tiešraidē translēs televīzijas kanāls "TV6".

Kā zināms, šīs izbraukuma sērijas pirmajā mačā rīdzinieki piektdien pārtrauca piecu zaudējumu sēriju un ar 4:1 uzvarēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Šajā mačā "Dinamo" rindās atgriezās kanādiešu uzbrucējs Kails Vilsons, kurš iepriekš šomēnes tika atbrīvots no Čeļabinskas "Traktor" komandas, bet nedēļas sākumā vienojās ar Latvijas klubu. Iepriekšējā sezonā Vilsons, pārstāvot Rīgas "Dinamo", regulārajā čempionātā 49 spēlēs guva 17 vārtus un izpildīja 27 rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs vienībā.

Kopš 31.oktobra rīdziniekiem traumas dēļ nav palīdzējis krievu uzbrucējs Pjotrs Sčastļivijs. Tāpat šonedēļ "Dinamo" nosūtīja uzbrucēju Juri Upīti uz vienības fārmklubu "Liepāja", kas sacenšas Latvijas čempionātā.

Ar Maskavas "Dinamo" rīdzinieki šosezon aizvadījuši vienu maču, kad oktobra izskaņā izbraukumā izdevās sāncenšus pārspēt ar 4:3. Tieši pēc šī dueļa Rīgas "Dinamo" sākās piecu zaudējumu sērija, kas tika pārtraukta piektdien.

Maskavas klubs šobrīd izcīnījis četras uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr gana rezultatīvu sezonu Krievijas klubā aizvada Daugaviņš, kurš ar 27 spēlēs gūtiem deviņiem vārtiem un veiktām desmit rezultatīvām piespēlēm ir komandas otrais rezultatīvākais hokejists. Savukārt Karsums 24 maču laikā guvis trīs vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Pirms šīs sezonas par Maskavas "Dinamo" galveno treneri tika apstiprināts Vītoliņš, tādejādi stājoties Oļega Znaroka vietā, kurš pārņēmis Krievijas valstsvienības grožus. Par palīgu Vītoliņš Maskavas komandā uzaicināja Ignatjevu, kurš iepriekš darbojās tieši Rīgas "Dinamo" vienībā.

Mājas spēļu sēriju Rīgas "Dinamo" turpinās līdz 1.decembrim, bet nākamajā mačā rīdzinieki nākamās nedēļas ceturtdienā samēros spēkus pret Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan".

Pašlaik Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 28 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo - trīspadsmito - vietu, no labāko astoņnieka atpaliekot par 11 punktiem. Tikmēr Maskavas "Dinamo" ar 56 punktiem 27 mačos atrodas ceturtajā pozīcijā.

Rīgas kluba vadība iepriekš komandas sniegumu sezonas ievadā novērtēja kā neapmierinošu, ar šādu pašu vērtējumu atkārtoti klajā nākot arī šonedēļ.

Starpsezona Rīgas "Dinamo" nometnē tika aizvadīta lielā neziņā, jo komanda, pēc padomes priekšsēdētāja Jura Savicka teiktā, tikai oktobra vidū esot atradusi jaunu ģenerālsponsoru pēc līdzšinējā galvenā naudas devēja gāzes kompānijas "Itera" aiziešanas un spējusi norēķināties ar hokejistiem.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam salīdzinājumā ar pagājušo sezonu paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji. Šosezon tikusi likvidēta iepriekš divreiz aizvadītā Cerības kausa izcīņa, kurā sacentās Gagarina kausā neiekļuvušie klubi.

Rīgas "Dinamo" iepriekš aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot "Donbass" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!