Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien savā laukumā uzņem līgas līdervienību Sanktpēterburgas SKA.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. To tiešraidē varēs vērot kanālā "TV6".

Kopš rīdzinieku pēdējās spēles, kurā komanda 10.janvārī izbraukumā ar 4:1 uzvarēja Maskavas "Spartak" vienību, "Dinamo" klubu pametuši divi spēlētāji - pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš devies uz Čehijas vienību Prāgas "Lev", un kanādiešu aizsargs Matjē Karls, kurš sezonu turpinās Šveicē.

Kluba vadība izteikusies, ka jau gatavojas nākamajai sezonai, dodot iespēju sevi pierādīt gados jaunajiem hokejistiem.

Pavisam KHL čempionātā abas komandas tikušās 19 reizes - 12 reizes uzvarējuši armijnieki, bet septiņas reizes panākumu svinēja "Dinamo". Šosezon abas komandas tikušās vienreiz, kad oktobra pašās beigās Sanktpēterburgā "Dinamo" spraigā cīņā izcīnīja vienu no šīs sezonas skaistākajām uzvarām, astoņas sekundes līdz mača beigām gūstot uzvaras vārtus un pārspējot SKA ar 4:3.

Rīgas "Dinamo" hokejisti divas uzvaras pēc kārtas nav spējuši izcīnīt jau kopš septembra vidus.

Pēc šīs spēles "Dinamo" ik pēc dienas savā laukumā uzņems arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, Mitišču "Atlant" vienību, kurā spēlē bijušais rīdzinieku kapteinis Sandis Ozoliņš, un Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu.

Savukārt pēc šīs mājas spēļu sērijas Latvijas klubam būs jādodas uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 42 spēlēs ieņem 12.vietu. Desmit spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 11 punktiem. Savukārt SKA ar 92 punktiem atrodas pirmajā vietā gan Rietumu konferencē, gan visā līgā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!