Foto: F64
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē šodien savā laukumā spēkojas ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu.

Mačs "Arēna Rīga" sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Abas komandas savā starpā tikās arī pagājušā gada oktobra nogalē Ņižņijnovgorodā, kad "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:3.

Kā ziņots, iepriekš Rīgas "Dinamo" bija devies četru izbraukuma spēļu sērijā, kuras pirmajā cīņā ar 1:2 zaudēja bijušā vienības galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadītajai Maskavas CSKA komandai, otrajā mačā ar 2:0 nepārliecinošā cīņā pieveica līgas vājāko komandu Jekaterinburgas "Avtomobilist", trešajā spēlē ar 5:6 pēcspēles metienos piekāpās Kazahstānas klubam Astanas "Baris", bet ceturtajā mačā ar 3:2 prata pieveikt Austrumu konferences līderus Čeļabinskas "Traktor".

Pēc šīs izbraukuma sērijas sekoja KHL Zvaigžņu spēle, kas aizvadītajā sestdienā notika tieši Rīgā. Šajā mačā Rīgas "Dinamo" kapteiņa Sanda Ozoliņa vadītā Rietumu konferences komanda ar 11:15 zaudēja Austrumu konferences komandai, kuras kapteinis bija pieredzējušais Magņitogorskas "Metallurg" vienības uzbrucējs Sergejs Fjodorovs.

Rīgas "Dinamo" KHL Zvaigžņu spēlē pārstāvēja četri spēlētāji - vārtsargs Kriss Holts, uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Miķelis Rēdlihs, kā arī aizsargs Ozoliņš.

Pēc mača ar "Torpedo" hokejistiem Rīgas "Dinamo" savā laukumā sestdien tiksies arī ar CSKA komandu, bet pēc tam Latvijas klubs dosies šīs sezonas regulārā čempionāta pēdējā sešu izbraukuma spēļu sērijā.

Savukārt pēdējās četras KHL regulārā čempionāta spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs savā laukumā.

Jau vēstīts, ka traumu dēļ Latvijas klubam joprojām nevar palīdzēt aizsargs Rodrigo Laviņš un uzbrucējs Andris Džeriņš.

Laviņš ļoti smagu rokas savainojumu guva pagājušā gada 11.decembra spēlē pret Čehovas "Vitjaz" komandu. Hokejistam tika veikta operācija, un viņš joprojām nevar trenēties, bet ierindā aizsargs varētu atgriezties martā.

Savukārt Džeriņš, kurš salauza roku 3.oktobra spēlē Sanktpēterburgā pret SKA komandu, tikai pavisam nesen atkal varēja paņemt rokā nūju, tādēļ šobrīd ir ļoti grūti pateikt, kad viņš varētu atgriezties ierindā.

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 60 punktiem 42 spēlēs ieņem septīto vietu, par vienu punktu apsteidzot astotajā pozīcijā esošo CSKA komandu, kas aizvadījusi 43 mačus. Cīņa par septīto vietu ir svarīga, jo to ieņēmusī komanda Gagarina kausa pirmajā kārtā izvairīsies no tikšanās ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA klubu, kas, visticamāk, triumfēs Rietumu konferencē.

Tikmēr no konferences sestajā vietā esošās Čerepovecas "Severstaļ" komandas Rīgas "Dinamo" pašlaik atpaliek par astoņiem punktiem, bet devītajā pozīcijā esošo Maskavas "Spartak" CSKA apsteidz par 14 punktiem.

Savukārt "Torpedo" hokejisti ar 70 punktiem 41 mačā pašlaik ieņem ceturto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!