Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šodien regulārā čempionāta spēlē savā laukumā tiekas ar Maskavas "Spartak" vienību.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Portāls "Delfi" piedāvā spēlei līdzi sekot mobilajos tālruņos - m.delfi.lv piedāvās spēles teksta on-line translāciju.

Ja Rīgas "Dinamo" sekmīgāk spēlēja sezonas sākumā, tad "Spartak" komandai veiksmīgāka ir sezonas otrā puse un visas trīs šī gada spēles.

"Spartak" sniegums uzlabojās pēc tam, kad Latvijas speciālistu Igoru Pavlovu galvenā trenera amatā nomainīja vienības ģenerālmenedžeris Andrejs Jakovenko. Pavlovs pēc pusotra mēneša darba sākotnēji komandai ilgāku laiku nevarēja palīdzēt bronhīta dēļ, bet pēc tam tika apstiprināts vienības skauta amatā.

Šī abām komandām būs trešā savstarpējā tikšanās reize šosezon - oktobrī divās spēlēs Maskavā sākotnēji ar 2:3 uzvarēja mājinieki, bet pusmēnesi vēlāk ar 3:2 pārāka bija "Dinamo" komanda, savukārt decembra sākumā Rīgā viesi uzvarēja ar 2:1.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā Rīgas "Dinamo" pirmdien ar 4:2 uzvarēja Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" vienību, pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Šajā cīņā pēc savainojumu izārstēšanas Rīgas "Dinamo" sastāvā atgriezās kapteinis Sandis Ozoliņš un viens no uzbrukuma līderiem Marks Hartigans, bet roku salauza Rodrigo Laviņš, kurš nevarēs spēlēt aptuveni sešas nedēļas.

Pēc spēles ar "Spartak" komandu rīdziniekiem arī nākamās trīs spēles plānotas savā laukumā, kurās tā ik pēc dienas tiksies ar Maskavas "Spartak", Čerepovecas "Severstaļ", Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Mačs ar SKA komandu tiks aizvadīts Liepājā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 42 spēlēs ieņem astoto vietu, bet "Spartak" ar 58 punktiem 41 spēlē atrodas vienu pozīciju augstāk. Savukārt devītajā vietā esošā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība no Latvijas kluba atpaliek četrus punktus, tomēr tā aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.

Pēc 56 regulārā čempionāta spēlēm Gagarina kausa izcīņai kvalificēsies tikai astoņas spēcīgākās konferences komandas.

Janvārī Rīgas "Dinamo" komandai ir ļoti smags spēļu grafiks, jo līdz 26.janvārim kopumā paredzētas 12 spēles, turklāt spēlējot katru otro dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!