Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" otrdien turpina cīņu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausā, pamatturnīra pirmajā spēlē savā laukumā spēkojoties ar latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Doņeckas "Donbass" komandu.

Mačs risināsies "Arēnā Rīga" un tā sākums būs pulksten 19:30. Spēli tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Rīgas "Dinamo" ar "Donbass" komandu šajā sezonā spēkojusies divas reizes un abas reizes piedzīvojusi zaudējumus. Oktobra sākumā doņeckieši savā laukumā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:2, bet otrajā mačā Rīgā "Donbass" bija pārāka ar 4:1.



"Donbass" vienības galvenais treneris ir bijušais "Dinamo" speciālists Jūliuss Šuplers, bet vārtsargu treneris ir Sergejs Naumovs. Vēl kluba sastāvā ir arī bijušais Rīgas kluba vārtsargs Kriss Holts. Doņeckas komandai traumēto sarakstā pirms šīs spēles ir vārtsargs Ēriks Ersbergs, un uzbrucēji Jani Tupurainens un Jevgeņijs Beļuhins.

Tikmēr Bārtulis Ukrainas komandā aizvadītajā regulārajā čempionātā aizvadīja 40 spēles, kurās guva trīs vārtus, izdarīja četras piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficentu +9.

Uzbrukumā "Donbass" galvenais triecienspēks ir jaunais Krievijas izlases uzbrucējs Jevgēņijs Dadonovs, kā arī divi Čehijas izlases uzbrucēji Lukašu Kašpars un Vāclavs Nedorosts.

Rīgas "Dinamo" Cerības kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērija ar "Donbass" komandu risināsies līdz trim uzvarām, bet maksimāli iespējamas būs vien četras spēles. Ja pēc četrām spēlēm būs neizšķirts, sērijas uzvarētāju noteiks pagarinājumā.

Atgādinām, ka Rietumu konferencē Rīgas "Dinamo" komandai Cerības kauss bija jāsāk ar kvalifikācijas kārtu, kurā izdevās pārspēt Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pirmajā mačā rīdzinieki svinēja uzvaru ar 4:1, bet otrajā cīņā tika piedzīvots zaudējums ar 2:4. Lai noskaidrotu šīs sērijas uzvarētāju, pēc otrās spēles risinājās pagarinājums, kurā pārāki bija "Dinamo" spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!