Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šodien jaunās sezonas pirmajā mājas spēlē tiekas ar Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" komandu.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. Spēli tiešraidē iespējams redzēt kanālos "Viasat Sport Baltic" (VSB) un "TV6".

Pēc cīņas ar "Sibirj" Latvijas klubs savā laukumā aizvadīs vēl divas spēles, sestdien un pirmdien tiekoties ar attiecīgi Novokuzņeckas "Metallurg" un Habarovskas "Amur" komandām.

Jauno sezonu "Dinamo" sāka ar trim izbraukuma mačiem. Izbraukuma sērijas ievadā Latvijas klubs ar 1:2 piekāpās Čehijas klubam Prāgas "Lev", otrajā cīņā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā izbraukumā pieveica līgas jaunpienācējus Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, tiekot pie savas pirmās uzvaras šosezon, bet noslēdzošajā cīņā ar 1:2 zaudēja Jāņa Sprukta pārstāvētajai Maskavas CSKA komandai.

Kulda "Sibirj" vienībai pievienojās jūlija vidū, bet pirms tam viņš spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vinipegas "Jets" sistēma, NHL laukumā dodoties 15 spēlēs.

Karjeru Novosibirskā Kulda sācis izteikti rezultatīvi, katrā no vienības pirmajām trim jaunās sezonas spēlēm gūstot pa vieniem vārtiem.

No "Dinamo" sastāva pašlaik Latvijas čempionvienībai "Liepājas metalurgs" izīrēti pieredzējušie Ģirts Ankipāns un Rodrigo Laviņš, bet Ainārs Podziņs un Mārtiņš Porejs nosūtīti uz Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga".

Ar diviem punktiem trīs spēlēs "Dinamo" pašlaik Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo, 14.vietu, bet "Sibirj" ar četriem punktiem atrodas Austrumu konferences septītajā pozīcijā.

"Dinamo" šogad spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas "Dinamo" aizvadīja kopumā desmit pārbaudes spēles. Šo cīņu gaitā Latvijas klubs svinēja septiņas uzvaras, iekļuva Ņižņijnovgorodā notikušā turnīra finālā un pēc divu gadu pārtraukuma triumfēja savās mājās notiekošajā tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) kausa izcīņas turnīrā.

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

Pēc pagājušās sezonas Latvijas klubu pameta Sprukts un Miķelis Rēdlihs, kuri bija pagājušā gada komandas uzbrukuma balsti, kā arī vienības kapteinis Sandis Ozoliņš. No leģionāriem sākotnēji komandā tika atstāts tikai somu uzbrucējs Niklass Luseniuss, tomēr arī viņš neilgi pirms jaunās sezonas sākuma vienību atstāja.

Sastāvu jaunajai sezonai "Dinamo" papildināja ar Raiti Ivanānu, kurš līdz šim ilgstoši spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kā arī trim citiem vietējiem spēlētājiem - uzbrucējiem Vitāliju Pavlovu, Gunāru Skvorcovu un Rihardu Bukartu. Vēlāk gan Pavlovs un Mārtiņš Jakovļevs tika izīrēti Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - čempionāta komandai Joensū "Jokipojat".

No leģionāriem "Dinamo" komandā atgriezās zviedru vārtsargs Mīkaels Telkvists, kurš 2010./2011.gada sezonu jau aizvadīja Latvijas klubā. Tāpat komandu papildināja kanādiešu aizsargs Matjē Karls, kuram ir trīs spēļu pieredze NHL, kanādiešu centra uzbrucējs Džeimijs Džonsons, kurš pēdējos gados pārsvarā spēlējis Amerikas hokeja līgā (AHL), 114 spēles NHL aizvadījušais amerikāņu centra uzbrucējs Robs Šremps un kanādiešu uzbrucējs Aleksandrs Žirū, kurš pēdējos gados bijis viens no rezultatīvākajiem AHL spēlētājiem un NHL piedalījies 48 cīņās.

"Dinamo" komandai jaunajā sezonā izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!