Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" otrdien "Arēnā Rīga" uzņēma Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, viesiem piekāpjoties ar rezultātu 4:6 (3:2, 0:1, 1:3).

"Dinamo" hokejisti ar 15 punktiem 35 spēlēs saglabā pēdējo vietu līgā, bet "Torpedo", kuras treneru korpusā strādā Sandis Ozoliņš, ar 40 punktiem 37 spēlēs ir septītā Austrumu konferencē.

Šī bija pirmā "Dinamo" spēle šosezon, kurā kopā bija vērojami desmit vārtu guvumi. "Dinamieši" iepriekš ar rezultātu 2:7 izbraukumā bija piekāpušies "Avtomobiļist" vienībai, bet ar 5:4 papildlaikā pieveikuši Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Rīgas komandai atkal padevās neveiksmīgs spēles sākums, pirmo desmit minūšu laikā ar vārtu guvumiem atzīmējoties viesu hokejistiem Mihailam Varnakovam un Antonam Šenfeldam. Taču laukuma saimnieki trešdaļas izskaņā deva prettriecienu. Nepilnu trīs minūšu laikā vārtus guva Miks Indrašis, Rihards Bukarts un Roberts Bukarts. Brāļiem Bukartiem tie bija pirmie vārti "Dinamo" labā šosezon.

Pēc atklātās spēles pirmo 20 minūšu laikā otrajā trešdaļā sekoja krietni piesardzīgāks hokejs. Tās laikā rezultātu izlīdzināja Endijs Mīlijs, kuru ar piespēli pēc veiksmīga solo gājiena atrada aizsargs Marks Marins – rezultāts 3:3.

Viesi vadību izrāva trešā perioda pirmajā minūtē, kad no aizvārtes izslīdējusi ripa neveiksmīgi atsitās pret Ernesta Ošenieka slidu, atrodot ceļu vārtos. Kristapam Zīlem izpildot spēcīgu metienu no zilās līnijas, "Dinamo" rezultātu izlīdzināja. Vārtu guvums gan tika ieskaitīts Jānim Švanenbergam, kurš bija ripas lidojuma ceļā.

Taču iespējamo papildlaiku izjauca drīz sekojošs noraidījums. To veiksmīgi realizēja Ivans Čehovičs, panākot rezultātu 4:5. Rīgas vienībai nācās mainīt Iļju Proskurjakovu pret sesto laukuma spēlētāju, bet "Torpedo" ripu raidīja tukšos vārtos, nodrošinot uzvaru ar rezultātu 4:6.

Nākamo spēli Rīgas vienība aizvadīs pirmdien, uzņemot "Soči" hokejistus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača notikumu aprakstu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!