Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" pēc aizvadītām sešām spēlēm ir sliktākais sezonas sākums KHL četru sezonu laikā.

Septembrī aizvadītajās sešās spēlēs rīdzinieki guvuši tikai vienu uzvaru - 5:3 pār sava bijušā galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA. Vēl vienu punktu Rīgas "Dinamo" ieguva zaudējumā "bullīšos" Minskas "Dinamo", bet pārējās četrās spēlēs zaudējumi bija pamatlaikā (pret Kazaņas "Ak Bars", Mitišču "Atlant", Popradas "Lev" un Maskavas "Dinamo").

Šuplera vadībā trijās KHL sezonās Rīgas "Dinamo" pirmajās sešās spēlēs bija guvuši vairāk punktus.

KHL pirmajā sezonā 2008.gada septembrī pirmajās sešās spēlēs rīdziniekiem bija divas uzvaras, pa vienam zaudējumam pagarinājumā un "bullīšos" un divi zaudējumi pamatlaikā. Nākamajā sezonā pēc trīs zaudējumiem pirmajās spēlēs sekoja divas uzvaras, bet tad atkal bija viena neveiksme (arī vēlāk divi zaudējumi – tātad astoņās spēlēs divas uzvaras). Pagājušās sezonas sākums bija līdz šim veiksmīgākais Rīgas "Dinamo" vēsturē – divas uzvaras pamatlaikā, pa vienai uzvarai pagarinājumā un pēcspēles metienos, viens zaudējums "bullīšos" un viens zaudējums pamatlaikā.

Tāpat Rīgas "Dinamo" pirmajās sešās spēlēs ir guvis tikai 13 vārtus, kas ir sliktākais rādītājs trīs sezonu laikā. Pirmajā gadā rīdzinieki sešās spēlēs guva 14 vārtus, 2009.gadā – 19 vārtus, bet pērn – 24 vārtus. Toties ielaisto ripu skaita ziņā šī nav sliktākā sezona – pirmajā un otrajā sezonā sešās spēlēs Rīgas "Dinamo" ielaida pa 25 ripām, pagājušā gadā 18 ripas, bet šogad 21 ripu.

Pēc aizvadītām sešām spēlēm Rīgas "Dinamo" ir neliela pauze kalendārā un nākamā spēle paredzēta 3.oktobrī viesos ar Sanktpēterburgas SKA.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!