Foto: F64

Rīgas "Dinamo" piedzīvoja smagu zaudējumu Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas trešajā spēlē, ar 1:5 (1:2, 0:3, 0:0) piekāpjoties Jaroslavļas "Lokomotiv", taču saglabāja otro vietu kopvērtējumā un ceturtdien cīnīsies par turnīra galveno balvu.

Pēc pirmās trešdaļas "Lokomotiv" pārsvars bija minimāls – 2:1, taču atlikušajās 40 spēles minūtēs rīdziniekiem ne reizi vairs neizdevās pārspēt viesu vārtsargu Aleksandru Sudņicinu, lai gan vārtu gūšanas momentu bija daudz. Savukārt Jaroslavļas hokejistiem vēl trīsreiz izdevās pārspēt Jāni Kalniņu, kurš šovakar sargāja "Dinamo" vārtus.

Vienīgos vārtus "Dinamo" labā guva Māris Bičevskis, jau ceturtajā spēles minūtē realizējot skaitlisko vairākumu. "Lokomotiv" labā vārtus guva Deniss Osipovs, kura noraidījuma laikā rīdzinieku izvirzījās vadībā, Rušans Rafikovs, Brendons Kozuns, Deniss Aleksejevs un Pāvels Kudrjavcevs.

Šai spēlei Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Sandis Ozoliņš bija pieteicis un laukumā izlaida vairākus jaunos spēlētājus, malā atstājot komandas līderus.

Neskatoties uz šo zaudējumu, Rīgas "Dinamo" spēlēs par Latvijas Dzelzceļa kausu, turklāt mačā par pirmo vietu tiksies ar šodienas pretiniekiem, Jaroslavļas "Lokomotiv", jo abām komandām šajā turnīrā ir pa divām uzvarām un vienam zaudējumam. Jaroslavļas komanda kopvērtējumā ieņēma pirmo, pateicoties labākai gūto-zaudēto vārtu attiecībai, bet Rīgas "Dinamo" - otro vietu.

Spēlē par 3. vietu tiksies Kazaņas "Ak Bars" un Minskas "Dinamo", kas arī būs trešdienas spēles atkārtojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!