Foto: F64

Rīgas "Dinamo" komandas spēle pēdējā laikā ir kļuvusi stabilāka, iegūto punktu skaita ziņā ir jūtams progress, kas liecina, ka vienība ar visiem pretiniekiem var spēlēt līdzvērtīgi, svētdien atzina Latvijas kluba galvenā trenera pienākumu izpildītājs Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā papildlaikā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) zaudēja Minskas "Dinamo" hokejistiem, taču jau ceturto spēli pēc kārtas tika vismaz pie viena punkta, kas rīdziniekiem ir garākā šāda sērija sezonā.

Uzvaru viesi izrāva papildlaika 20.sekundē, precīzi metot Džastinam Fontēnam, ripai Jāņa Kalniņa vārtos ielidojot pēc rikošeta.

"Spēle bija ļoti asa, agresīva un blīva, kurā visu izšķīra viens metiens papildlaikā. Protams, vēlējos, lai komanda būtu daudz labāka vairākumā, jo pirmajā periodā varējām iegūt pārsvaru, taču diemžēl neguvām vārtus," pēc mača preses konferencē žurnālistiem sacīja Ankipāns.

Treneris uzsvēra, ka visu maču abu komandu izpildījumā bijusi agresīva spēle. "Varbūt Minskai bija kāds momentiņš vairāk, bet kopumā ļoti agresīva un laba spēle, tuvu "play-off" agresivitātei," norādīja Ankipāns.

Ar šo maču Rīgas klubs noslēdza piecu mājas spēļu sēriju, tajā tiekot pie sešiem punktiem, tos izcīnot četros pēdējos mačos.

"Četri pagarinājumi piecās spēlēs, varēja par dažiem punktiem būt vairāk," atzina Ankipāns. "Jo sevišķi spēlē pret "Sibirj", kur varējām iegūt divus punktus vairāk. Tomēr kopumā (mājas spēļu sēriju) vērtēju apmierinoši, jo vismaz punktu ziņā ir progress. Stabila spēle, kurā mums katrā mačā parādās iespējas. Ja reiz pēdējās desmit spēlēs sešas reizes esam tikuši līdz pagarinājumam, tas nozīmē, ka ar visiem spēlējam līdzīgi."

Viņš gan uzsvēra, ka komandai jāatgūst vārtu gūšanas garša.

"Šodien mums bija labi momenti, pamatlaika pēdējā maiņā laba iespēja bija Indrašim, ripa bija uz nūjas, taču ripa līdz vārtiem netika. Jāturpina strādāt," piebilda treneris.

Savukārt Rīgas kluba kanādiešu aizsargs Karls Stolerijs pēc spēles neslēpa, ka cīņa viņaprāt nav bijusi aizraujoša, jo to sabojājuši noraidījumi.

"Abas komandas pārkāpa noteikumus. Diemžēl, bet savas iespējas mēs realizēt nespējām, kad tas bija vajadzīgs. Punktus vēlamies katrā spēlē, kas, protams, ir labi. Esam vīlušies, ka nespējam parādīt to sniegumu, kāds ir iecerēts. Esam vīlušies, ka nespējam izpildīt treneru uzstādījumus. Šodien noteikti neaizvadījām labu spēli, tāpēc ar rezultātu nevaram būt apmierināti," klubs citē aizsargu.

"Nākamais izbraukums nebūs viegls, jo Sanktpēterburgas SKA izcīna ļoti daudz uzvaras. Mājās ar viņiem labi pacīkstējāmies, tagad pienācis laiks darīt visu iespējamo, lai parādītu labu sniegumu Sanktpēterburgā. Pret tik spēcīgām komandām vienmēr centies sevi parādīt no labākās puses," piebilda Stolerijs, kuram novembrī Kanādas izlases rindās jāpiedalās pārbaudes turnīrā Somijā.

"Esmu ļoti priecīgs par izsaukumu uz Kanādas izlasi. Tas ir ļoti liels pagodinājums pārstāvēt savu valsti," atzina Stolerijs.

Tikmēr Minskas "Dinamo" galvenais treneris Gordijs Dvaijers uzskatīja, ka abas komandas šajā mačā smagi strādājušas, taču abām pieklibojusi realizācija.

"Realizācija ne mums, ne pretiniekiem nebija tādā līmenī, kā vajadzētu. Taču mēs izcīnījām divus svarīgus punktus, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs," atzina kanādietis.

Rīgas un Minskas klubi šosezon savā starpā tiksies četras reizes, svētdien aizvadot pirmo maču. Baltkrievijas klubs Latvijā atkal viesosies nākamā gada 20.janvārī, un ļoti iespējams, ka šī spēle notiks zem klajas debess.

Rīdzinieki šosezon 26 spēlēs guvuši 14 punktus un ir visas līgas pastarīte. Latvijas komanda no Rietumu konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas "Slovan" vienības atpaliek 11 punktus.

Tikmēr Minskas komanda ar 33 punktiem 27 mačos ir desmitajā vietā Rietumu konferencē.

Rīgas "Dinamo" nākamajā nedēļā sāks trīs izbraukuma spēļu sēriju, tiekoties ar Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv", bet pēc tam būs valstsvienību pārtraukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!