Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien pret Čerepovecas "Severstaļ" noslēdz izbraukuma spēļu sēriju.

Mača sākums paredzēts plkst.17 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Kā zināms, šī izbraukuma sērija tika iesākta ar zaudējumu papildlaikā pret vienu no KHL spēcīgākajām komandām Sanktpēterburgas SKA - 3:4, bet pēc tam Latvijas komanda pēcspēles metienos ar 2:1 pieveica vienus no konkurentiem Rietumu konferencē Mitišču "Atlant".

Pēc cīņas ar "Atlant" sekoja duelis pret Jaroslavļas "Lokomotiv", kuras sastāvā ir latvieši Jānis Sprukts un Miķelis Rēdlihs. Šo cīņu izdevās uzvarēt ar rezultātu 2:1.

Savukārt pēc šīs sērijas sāksies novembra starptautisko spēļu pārtraukums. Nākamā KHL spēle Rīgā risināsies vien 13.novembrī.

Šajā sērijā līdzi "Dinamo" komandai devušies iepriekš traumētie uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Marcels Haščāks. Kopumā komandas rindās uz šiem mačiem devušies 27 hokejisti - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 16 uzbrucēji.

Priekšlaicīgi izbraukums gan noslēdzās pieredzējušajam aizsargam Rodrigo Laviņam, kurš guvis kājas savainojumu. Viņa vietā izsaukts cits aizsargs Mārtiņš Porejs.

Pie vismaz viena punkta Rīgas "Dinamo" oktobrī tika desmit no 11 aizvadītajām spēlēm. Šajās 11 cīņās tika piedzīvoti tikai trīs zaudējumi.

Savukārt "Severstaļ" hokejisti šo sezonu aizvada kā pa kalniem - pēdējos 13 mačos sešas uzvaras un septiņi zaudējumi.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 42 punktiem 22 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo pozīciju.

Savukārt "Severstaļ" komanda ar 32 punktiem 23 cīņās atrodas desmitajā pozīcijā, tomēr no ceturtās vietas atpaliek vien par pieciem punktiem.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!