Foto: LETA
Covid-19 gadījums konstatēts vienam no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) tiesnešiem, kuriem šovakar Rīgā bija jātiesā Latvijas komandas Rīgas “Dinamo” jaunās sezonas pirmais mačs.

Rīgas “Dinamo” sezonas pirmajā spēlē pēc dažām stundām savā laukumā “Arēnā Rīga” jātiekas ar Kazahstānas komandu “Baris”. Tomēr vienam no tiesnešiem konstatēts Covid-19, bet pārējie tiesneši bijuši saslimušā kontaktpersonas, līdz ar to arī viņiem liegts apkalpot maču.

Kā vēsta KHL, tiesnesim saslimšana ir asimptomātiska.

Drīz pēc tam steigšus meklēta vietējā soģu brigāde un šovakar spēli tiesās Latvijas hokeja tiesneši - galvenie būs Andrejs Kudrjašovs un Jevgeņijs Griškevičs, bet līnijtiesnešu pienākumus uzņemsies Dāvis Zunde un Krišs Kupčus.

Tikmēr cits ceturtdien, 3. septembrī, paredzētais mačs atcelts un nenotiks, informē KHL. Somijas komandai Helsinku "Jokerit", kurā spēlē latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš, sezonas pirmajā mačā viesos būtu jātiekas ar Minskas "Dinamo", tomēr somu vienība nav devusies uz maču.

Jāņa Kalniņa pārstāvētās komandas došanās uz Minsku Somijā tika skarbi kritizēta, jo Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko izmantojot hokeju un Minskas "Dinamo" kā propagandas instrumentu.

Komanda iepriekš paziņoja, ka Minskā pavadīs tikai astoņas stundas un pēc tam dosies uz Latviju, kur sestdien tai paredzēts mačs ar Rīgas "Dinamo" vienību. Tiesa, Helsinku vienība nemaz neieradās lidostā.

"Jokerit" vēl nav komentējusi savu lēmumu nedoties uz Minsku, taču sporta portāls "Jatkoaika.com", atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju, vēsta, ka hokejisti saņēmuši nāves draudus, tāpēc nav vēlējušies doties uz Baltkrievijas galvaspilsētu.

Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki streiko.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem līdzšinējais autoritārais prezidents Lukašenko, kas ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Arī Eiropas Savienība vēlēšanu rezultātus neatzīst.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!