Foto: Reuters/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Šveices pilsētā Davosā notiekošā prestižā Špenglera kausa izcīņas turnīra otrajā mačā šodien spēkojas ar Vācijas komandu Volfsburgas "Grizzly Adams".

Spēle sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Kā ziņots, turnīra pirmajā spēlē "Dinamo" pirmdien ar rezultātu 9:2 sagrāva Šveices komandu Klotenes "Flyers", bet "Grizzly Adams" hokejisti otrdien zaudēja "Flyers" komandai ar 0:6.

Lai izcīnītu pirmo vietu savā grupā, Rīgas "Dinamo" komandai spēlē pret "Grizzly Adams" nepieciešams tikt pie viena punkta. Tāpat Latvijas klubam uzvarai grupā, visticamāk, derēs arī zaudējums ar mazu rezultātu.

Tikmēr otrajā grupā cīnās no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem veidotā Kanādas izlase, mājinieki "Davos" hokejisti un Čehijas klubs Vitkovices "Steel".

Grupu uzvarētāji iekļūs pusfinālā, bet otrajā un trešajā vietā palikušās vienības, tiekoties ar otras grupas otro un trešo spēcīgāko klubu, aizvadīs pārspēli par vietu pusfinālā.

Pārspēles norisināsies 29.decembrī, pusfināli paredzēti dienu vēlāk, bet fināls notiks 31.decembrī.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" komandai Špenglera kausā traumu dēļ nepalīdz uzbrucēji Jānis Sprukts un Aleksandrs Ņiživijs.

Abiem spēlētājiem ir līdzīgas traumas - augšstilba muskuļa bojājumi -, un viņi varētu komandai palīdzēt nākamajā KHL spēlē, kad Rīgas "Dinamo" 2012.gada 5.janvārī tiksies ar Maskavas "Spartak".

Tāpat Rīgas "Dinamo" komandai Špenglera kausā nevar palīdzēt jau ilgstoši savainotais uzbrucējs Andris Džeriņš, kā arī aizsargs Rodrigo Laviņš.

Laviņam kautiņā ar Čehovas "Vitjaz" spēlētāju Aleksandru Fedosejevu savainotā roka miera stāvoklī jātur vismaz sešas nedēļas. Tikmēr Džeriņš joprojām turpina dziedēt oktobra sākumā lauzto roku.

Rīgas "Dinamo" Špenglera kausā spēlē 24 hokejistu sastāvā - ar diviem vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 14 uzbrucējiem.

No jaunajiem hokejistiem iespēju doties uz Špenglera kausu saņēma Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga" spēlējošie uzbrucēji Māris Bičevskis un Raimonds Vilkoits, kurš gan pleca traumas dēļ uz Šveici nedevās, kā arī Miks Indrašis, kurš šosezon pārstāv Rīgas "Dinamo" fārmklubu "Liepājas metalurgs".

Vienam no "Rīgas" komandas līderiem Bičevskim šī ir pirmā iespēja apliecināt sevi lielās komandas sastāvā.

Jau vēstīts, ka Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada. Šajā turnīrā katru gadu piedalās arī KHL komandas, sasniedzot labus rezultātus - 2009.gadā turnīrā triumfēja Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", bet pagājušajā gadā Krievijas vienība Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!