Foto: Reuters/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Šveices pilsētā Davosā notiekošā prestižā Špenglera kausa izcīņas turnīra pusfināla mačā šodien otro reizi divu dienu laikā spēkojas ar Vācijas komandu Volfsburgas "Grizzly Adams"

Spēle sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Kā ziņots, turnīra pirmajā spēlē "Dinamo" pirmdien ar rezultātu 9:2 sagrāva Šveices komandu Klotenes "Flyers", bet pēc tam ar 3:1 pieveica "Grizzly Adams", uzvarot apakšgrupā un automātiski kvalificējoties pusfinālam.

Savukārt "Grizzly Adams" hokejisti pirmajā mačā zaudēja "Flyers" komandai ar 0:6. Ceturtdien tā aizvadīja ceturtdaļfināla maču, kurā ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica no Eiropā spēlējošajiem hokejistiem sastādīto Kanādas izlasi.

Pirmajā "Dinamo" un "Grizzly Adams" komandu mačā Latvijas komandai nepalīdzēja vairāki līderi - Sandis Ozoliņš, Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums un pamatvārtsargs Kriss Holts.

Tikmēr otrajā pusfināla mačā šodien vietējie "Davos" hokejisti tiksies ar Čehijas klubu Vitkovices "Steel". Arī šīs abas komandas savā starpā spēkojās jau apakšgrupā, ar 2:1 uzvarot "Davos" vienībai.

Pusfinālu uzvarētāji iekļūs finālā, kas risināsies sestdien.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" komandai Špenglera kausā traumu dēļ nepalīdz uzbrucēji Jānis Sprukts un Aleksandrs Ņiživijs.

Abiem spēlētājiem ir līdzīgas traumas - augšstilba muskuļa bojājumi -, un viņi varētu komandai palīdzēt nākamajā KHL spēlē, kad Rīgas "Dinamo" 2012.gada 5.janvārī tiksies ar Maskavas "Spartak".

Tāpat Rīgas "Dinamo" komandai Špenglera kausā nevar palīdzēt jau ilgstoši savainotais uzbrucējs Andris Džeriņš, kā arī aizsargs Rodrigo Laviņš. Laviņam kautiņā ar Čehovas "Vitjaz" spēlētāju Aleksandru Fedosejevu savainotā roka miera stāvoklī jātur vismaz sešas nedēļas. Tikmēr Džeriņš joprojām turpina dziedēt oktobra sākumā lauzto roku.

Rīgas "Dinamo" Špenglera kausā spēlē 24 hokejistu sastāvā - ar diviem vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 14 uzbrucējiem.

No jaunajiem hokejistiem iespēju doties uz Špenglera kausu saņēma Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga" spēlējošie uzbrucēji Māris Bičevskis un Raimonds Vilkoits, kurš gan pleca traumas dēļ uz Šveici tā arī neaizbrauca, kā arī Miks Indrašis, kurš šosezon pārstāv Rīgas "Dinamo" fārmklubu "Liepājas metalurgs".

Vienam no "Rīgas" komandas līderiem Bičevskim šī ir pirmā iespēja apliecināt sevi lielās komandas sastāvā.

Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir vecākais turnīrs Eiropā. Šajā turnīrā katru gadu piedalās arī KHL komandas, sasniedzot labus rezultātus - 2009.gadā turnīrā triumfēja Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kura sastāvā bija arī latvietis Kaspars Saulietis, bet pagājušajā gadā - Krievijas vienība Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!