Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ietvaros ļoti svarīgā mačā savā laukumā uzņem Slovākijas klubu Bratislavas "Slovan", kas ir viens no rīdzinieku tiešajiem konkurentiem cīņā par vietu Gagarina kausa izcīņā.

Abu vienību duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, bet to tiešraidē ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot televīzijas kanālā TV6, kamēr translācija krievu valodā būs pieejama kanālā TV5.

Komandas savā starpā šodien tiksies jau trešo reizi, bet iepriekšējos divos gadījumos uzvaru svinējuši "Slovan" hokejisti - 3:2 pagarinājumā un 2:1 pēcspēles metienu sērijā.

Pēc mača ar "Slovan" rīdzinieki trešdien savā laukumā tiksies ar Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas, bet pēc tam piektdien un svētdien gaidāmi izbraukumi pie Podoļskas "Vitjaz" un Maskavas "Dinamo".

Kopumā Rīgas "Dinamo" janvārī aizvadīs deviņas mājas spēles, bet izbraukumā būs jāspēkojas vien trīs reizes.

Kā zināms, neilgi pirms svētkiem Rīgas kluba sastāvu piemeklēja izmaiņas, jo no tā tika atbrīvoti čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks un somu uzbrucējs Ville Leino, bet komandas rindas pastiprinājuši Latvijas virslīgas rezultatīvākais hokejists Bruno Zabis un krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs.

Zīmīgi, ka Kundrāteks uzreiz pēc tam pievienojās tieši "Slovan" klubam, kura sastāvā paguvis aizvadīt četras spēlēs, gūstot vienus vārtus un veicot trīs rezultatīvas piespēles. Tiesa, visus rezultativitātes punktus aizsargs guva jau savā pirmajā mačā.

Tāpat kļuvis zināms, ka Rīgas "Dinamo" kapteinis vairs nav uzbrucējs Lauris Dārziņš - šos pienākumus no viņa pārņēmis Kristaps Sotnieks. Kapteiņa asistenti gan palikuši nemainīgi - tie joprojām ir uzbrucējs Tims Sestito un aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Iepriekšējo maču rīdzinieki aizvadīja 28.decembrī, kad neizteiksmīgā spēlē ar 1:4 piekāpās latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai, ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" ar 53 punktiem 42 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē. Rīdziniekiem pietrūkst 12 punktu, lai būtu konferences labāko astoņu komandu vidū, kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Savukārt "Slovan" ar 65 punktiem 46 spēlēs ir šīs konferences devītajā pozīcijā.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!