Foto: DELFI

Piektdien, 2. decembrī, Rīgas "Dinamo" Tallinā 'mājas spēlē' dramatiskā mačā, pēcspēles metienos ar 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0) pārspēja pašreizējo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionvienību un Austrumu konferences līderi Magņitogorskas "Metallurg".

Spēlējot arī sev svešā laukumā, Rīgas "Dinamo" jau mača iesākumā demonstrēja saturīgu, pārliecinošu spēli, neļaujot titulētajiem pretiniekiem apdraudēt Jāņa Kalniņa vārtus - pirmajā periodā "Metallurg" izdarīja tikai astoņus metienus pa vārtiem! Savukārt Rīgas "Dinamo" pirmo trešdaļu uzvarēja ar 1:0 - Oskars Cibuļskis individuāli pārspēja raženo "Metallurg" vārtsargu Vasīliju Košečkinu.

Otrajā trešdaļā viesi parādīja, kāpēc ir KHL čempioni - iespaidīga spēle un minūtes laikā tika gūti divi vārti, realizējot arī skaitlisko vairākumu. Rezultātu izlīdzināja Tomāšs Filipi - 1:1, bet vairākumu realizēja Sergejs Mozjakins - 2:1.

Tomēr rīdzinieki nepadevās, mūsējo spēle nepajuka un Miks Indrašis ar sešu minūšu starpību izlīdzināja rezultātu un pēc tam izvirzīja vadībā "Dinamo" - 3:2.

Arī trešajā periodā viesiem neizdevās uzspiest savu spēli, un tikai pašās pamatlaika beigās, nomainot Košečkinu pret sesto laukuma spēlētāju, "Metallurg" vairākuma brigāde lika brīžiem fantastiski spēlējušajam Kalniņam tomēr kapitulēt - 3:3.

Pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, bet "laimes spēlē" - pēcspēles metienos - šoreiz veiksmīgāki bija rīdzinieki. Gintam Meijam izdevās pārspēt Košečkinu, kamēr Kalniņš atvairīja visus trīs pretinieku metienus - Kovarža, Zaripova un arī Mozjakina.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!