Pēdējos četros mačos pēcspēles metienu sērijās zaudējusī Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē viesos tiekas ar Maskavas apgabala "Vitjazj" komandu, kura ir viena no divām vienībām, kuru rīdzinieki šosezon ir uzvarējuši pamatlaikā.

Spēlē Podoļskā sāksies plkst.19.30 un portāls "Delfi" piedāvās šī mača teksta tiešraidi.

Normunda Sējēja trenētā vienība ir zaudējusi pēdējos septiņos mačos, piedevām pēdējās četrās spēlēs tā pretinieku pārākumu ir atzinusi pēcspēles metienos. Trīs reizes "bullīšos" tika zaudēts mājās, atzīstot Maskavas "Spartak", Kaspara Daugaviņa pārstāvētās Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kā arī "Soči" komandas pārākumu, bet trešdien Maskavā rīdzinieki ar 1:2 "bullīšos" zaudēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" šosezon ir uzvarējusi četrās no 24 spēlēm, bet tikai divas uzvaras gūtas pamatlaikā. Pēdējo panākumu rīdzinieki guva 9.oktobrī, kad savās mājās ar 4:0 uzvarēja tieši "Vitjaz" komandu.

Piektdien gaidāmajā spēlē Latvijas klubam nepalīdzēs uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš atsvaidzinājis vecāku savainojumu, kura dēļ nevarēs piedalīties arī nākamajā rīdzinieku spēlē. Dārziņš šosezon laukumā devies 22 KHL spēlēs, kurās guvis četrus vārtus un izpildījis piecas rezultatīvas piespēles, nopelnījis četras soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +2, vidēji laukumā pavadot 16 minūtes un 59 sekundes.

Tāpat rīdziniekiem būs jāiztiek bez traumu guvušā otrā vārtsarga Jāņa Kalniņa, kura vietā no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) pastarītes "Rīga" izsaukts Gustavs Dāvis Grigals.

Sezonu Rīgas "Dinamo" sāka ar astoņiem zaudējumiem deviņās spēlēs, kam sekoja viena uzvara un kārtējie pieci zaudējumi. Pēc tam rīdzinieki savus līdzjutējus gan spēja iepriecināt ar divām uzvarām pēc kārtas, taču pēc tam ir sekojusi septiņu neveiksmju sērija.

Savukāt "Vitjaz" ir zaudējusi pēdējos trīs mačos, bet šosezon 24 spēlēs ir izcīnījusi 34 punktus, kas viņus ierindo devītajā vietā Rietumu konferencē.

Līdz šim "Dinamo" ar savulaik KHL rupjāko komandu "Vitjaz" ir tikusies 17 reizes, rīdziniekiem uzvarot 11 mačos.

Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 24 spēlēs ieņem pēdējo vietu visā līgā. Tiesa, rīdzinieki pēc punktiem ir panākuši Novokuzņeckas "Metallurg" komandu, taču viņi ir izcīnījuši vairāk uzvaru pamatlaikā. Savukārt no astotās pozīcijas konferencē Latvijas klubu šķir 22 punkti. Tikmēr "Vitjaz" ar 34 punktiem ir devītajā vietā Rietumu konferencē, no astotās pozīcijas atpaliekot par uzvaras tiesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!