Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" iztrūkumu treneru štābā aizpildījis, piesaistot Latvijas hokeja leģendu Aleksandru Ņiživiju, ziņo "Dinamo".

Ņiživijs sezonu iesāka kā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības HK "Rīga" galvenā trenera Raimonda Vilkoita asistents.

Savukārt kluba galvenā vienība "Dinamo" bija saskārusies ar viena trenera iztrūkumu. Pēc šķiršanās no galvenā trenera Sergeja Zubova viņa pienākumus sāka pildīt līdzšinējais asistents Valērijs Kuļibaba. Ar viņu kopā joprojām strādā Krievijas treneris Oļegs Orehovskis, kurš atbildīgs par aizsargiem, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš.

Aleksandrs Ņiživijs pēc veiksmīgas spēlētāja karjeras uzreiz pārleca trenera arodā. Pēdējās sezonas kā spēlētājs viņš pavadīja "Dinamo" komandā, bet uzreiz pēc profesionālā hokejista gaitu noslēgšanas 2014. gadā kļuva par Arta Ābola asistentu.

KHL klubā viņš par asistentu strādājis trīs sezonas, bet HK "Rīga" viņš šos pienākumus veicis nepilnas trīs sezonas.

Rīgas "Dinamo" pēc 22 spēlēm sakrājusi 20 punktus, kas tai ļauj atrasties desmitajā vietā Rietumu konferencē. Klubs pāris kārtas ieņēma vietu labāko astotniekā, tomēr pēc negaidītās šķiršanās no Sergeja Zubova piedzīvojis divus "sausos" zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!