Foto: F64

Rīgas "Dinamo" pirmdien neizdevās turpināt veiksmīgi uzsākto mājas spēļu sēriju un tika piedzīvots zaudējums spēcīgajai Somijas komandai Helsinku "Jokerit" (3:4), kuri uzvaru nodrošināja ar labu spēli vairākumā.

Latvijas komandas labā šajā cīņā vārtus guva Čārlzs Genovejs, Lauris Dārziņš un Kristaps Sotnieks, kamēr "Jokerit" rindās ar rezultatīviem raidījumiem izcēlās Jani Rita, Līnuss Umarks, Stīvs Mozess un Ate Ohtamā.

Pirmajās minūtēs iniciatīvu savās rokās pārņēma "Jokerit" hokejisti, kas septītajā minūtē vainagojās ar vārtu guvumu - rīdzinieku vārtsargu Jakubu Sedlāčeku ar atkārtotu metienu pārspēj Rita. Tiesa, nebija pārāk ilgi jāgaida līdz neizšķirtam, jo jau nākamajā minūtē Genovejs pēc neliela karuseļa pretinieku zonā ar metienu no zilās līnijas panāca 1:1. Laukumā turpinājās aizraujoša cīņa, kas vainagojās panākumiem tieši Rīgas "Dinamo" nometnē - pēc zviedra Līnusa Videla piespēles no aizvārtes vadībā jau rīdziniekus izvirzīja Dārziņš. Turpmākajās minūtēs Latvijas komanda bija uz viļņa un vairākkārt bīstami apdraudēja "Jokerit" vārtsarga Henrika Kārlsona sargāto "būri".

Pirmajai trešdaļai tuvojoties izskaņai, duelis starp abām komandām izlīdzinājās, taču 18.minūtē veiksme atkal uzsmaidīja rīdziniekiem - pretuzbrukumā Videls uz vārtu priekšu piespēlēja Sotniekam, kurš ar vienu pieskārienu raidīja ripu tukšajā vārtu stūrī. Pašā perioda noslēgumā Rīgas "Dinamo" tika pie vairākuma, kas gan vēl izmantots netika, bet Latvijas komanda otro trešdaļu sāka ar viena hokejista pārsvaru.

Tiesa, vairākumu Rīgas "Dinamo" tā arī neizmantoja, turklāt perioda trešajā minūtē rezultātu līdz minimumam pēc lieliskas izspēles samazināja Umarks, bet uz noraidīto soliņa tobrīd atradās Miķelis Rēdlihs un Milans Jurčina. Pēc daļējas mazākuma izturēšanas pie iespējas spēlēt vairākumā tika jau rīdzinieki, taču to izmantot neizdevās, lai gan laba iespēja tā izskaņā bija Dārziņam. Kad komandas jau spēlēja vienādos sastāvos, lieliska iespēja panākt izlīdzinājumu bija "Jokerit" hokejistiem, taču mājiniekus no vārtu zaudējuma teicamā stilā glāba Sedlāčeks.

Tieši mača viducī noraidījumu nopelnīja Gunārs Skvorcovs, un arī šo vairākumu Helsinku komanda prata izmantot - ar metienu no zilās līnijas jau savus 20.vārtus sezonā guva Mozess, kurš izcēlās 33.minūtē. Atlikušajā trešdaļā starp abām komandām aizritēja līdzvērtīga cīņa, kas gan nebija vārtu gūšanas iespējām bagāta.

Trešo trešdaļu Rīgas "Dinamo" vārtos sāka kanādiešu vārtsargs Džefs Delorjērs, kurš tādejādi debitēja Latvijas komandas rindās, nomainot Sedlāčeku. Perioda sākumā rīdziniekiem neizdevās izmantot skaitlisko vairākumu, turklāt pēc tam nācās palikt arī mazākumā, kad noraidījumu par pretinieka klupināšanu nopelnīja Jurčina. Arī šis vairākums Helsinku komandas hokejistiem bija sekmīgs, jo naskākais pie rīdzinieku vārtiem bija Ohtamā, pārspējot Delorjēru 48.minūtē.

Pāris minūtes vēlāk Latvijas klubs tika pie vēl vienas izdevības spēlēt vairākumā, taču arī šoreiz tas paliek neizmantots. Pamatlaikam tuvojoties izskaņai, Rīgas "Dinamo" ar grūtībām spēja izveidot bīstamas vārtu gūšanas iespējas pie pretinieku vārtiem, turklāt nepalīdzēja arī Delorjē nomainīšana pret sesto laukuma spēlētāju.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!