Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šodien savā laukumā tiekas ar vienu no vājākajām Rietumu konferences komandām Čerepovecas "Severstaļ".

Cīņa "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. To tiešraidē varēs vērot kanālos TV6 un "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Kopumā "Dinamo" decembrī visas septiņas paredzētās spēles aizvadīs savā laukumā. Pirmā no tām norisinājās iepriekšējās nedēļas izskaņā kad rīdzinieki piekāpās Mitišču klubam "Atlant" ar rezultātu 1:2, bet trešdien atgriezās uz uzvaru takas, ar 4:1 pārspējot Jaroslavļas "Lokomotiv", ko pārstāv latviešu uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un šobrīd savainotais Jānis Sprukts.

Pēc tam svētdien Latvijas komanda sacentīsies ar līgas līderi Sanktpēterburgas SKA, bet pirms pārtraukuma 13.decembrī būs jātiekas ar Laura Dārziņa pārstāvēto Čeļabinskas "Traktor" komandu.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" spēles gaidāmas vien pēc Ziemassvētkiem, bet janvārī komanda sāks ļoti saspringtu spēļu maratonu pirms Soču olimpiskajām spēlēm.

Rīgas klubs ar izcīnītiem 62 punktiem 33 spēlēs atgriezies Rietumu konferences kopvērtējuma trešajā vietu. No Latvijas komandas par trim punktiem atpaliek Maskavas CSKA, bet vēl par vienu punktu mazāk izcīnījusi Čehijas vienība Prāgas "Lev".

Tikmēr "Severstaļ" ar 38 punktiem 32 mačos ieņem Rietumu konferences 12.vietu 14 vienību konkurencē. Čerepovecas hokejisti cietuši zaudējumus abās decembra spēlēs.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!