Foto: F64

Rīgas "Dinamo" ceturtdien Doņeckā aizvadīja trešo jaunās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas izbrakuma spēli, tiekoties ar vietējo "Donbass" vienību, un uzvarēja ar 4:2 (2:1, 1:0, 1:1). Rīgas komandai šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Rezultātu pirmie atklāja mājinieki, kad piektajā spēles minūtē Jakubu Sadlačeku pārspēja Pjotrs Podhradskis, realizējot skaitlisko vairākumu.

Līdz rezultāta izlīdzināšanai nebija ilgi jāgaida - pēc nepilnām divām minūtēm Marcels Hosa izmantoja Vitālija Pavlova piespēli no aizvārtes un raidīja ripu apakšējā vārtu stūrī - 1:1.

Vēl pēc pusotras minūtes Kails Vilsons izvirzīja "Dinamo" vadībā, un tieši viņš guva visus pārējos vārtus mūsu komandas labā, noformējot sezonas pirmo "hat-trick". Savus otros vārtus Vilsons guva otrā perioda vidū, bet pēdējos, trešos - raidot ripu tukšos "Donbass" vārtos, kad mača beigās mājinieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

"Donbass" labā otros vārtus guva Jevgeņijs Dadonovs, kurš trešās trešdaļas vidū samazināja "Dinamo" pārsvaru līdz vieniem vārtiem - 2:3. Taču izlīdzināt rezultātu mājiniekiem neizdevās, vēl vairāk - viņi zaudēja ceturtos vārtus un spēli.

Šī vakara spēlei "Dinamo" treneri bija pieteikuši 22 spēlētājus – divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 13 uzbrucējus, un sastāvā dažādu iemeslu dēļ ir notikušas izmaiņas.

Savainotie Marcels Haščaks un Aleksandrs Ņiživijs jau ir atgriezušies Rīgā, slimības dēļ nespēlēs arī aizsargs Georgijs Pujacs. Pret "Donbass" nespēlēs arī Arvīds Reķis, un līdz ar to izmaiņas būs pilnīgi visos uzbrucēju un aizsargu virknējumos. Vārtus ceturtdienas spēlē sargās Jakubs Sedlačeks.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!