Kontinentālā hokeja līga (KHL), veicot operatīvu izmeklēšanu par svētku uzvedumu pirms Rīgas "Dinamo" un Hantimansijskas "Jugra" spēles, atzinusi, ka šovā izveidotajai "Saules zīmei" nav nekādas saistības ar nacistisko ideoloģiju, taču iesaka šādus viegli pārprotamus simbolus turpmāk neizmantot.

Ceturtdien KHL operatīvi veica situācijas izmeklēšanu, saņemot paskaidrojumus no Rīgas "Dinamo", izpētot foto un videomateriālus, un piesaistot heraldikas speciālistus. Apkopojot visu informāciju, KHL oficiālais novērtējums ir, ka uzvedumā izmantoti latviešu nacionālie ornamenti un simbolika, ieskaitot "Saules zīmi", kas simbolizē laba novēlējumus un laimi. Tieši tāda jēga, pēc uzveduma autoru ieceres, bijusi šai zīmei.

"KHL uzskata, ka "Saules zīme", kas ir nācijas garīgā mantojuma elements, nav nekādā saistībā ar nacistisko ideoloģiju, bet ir tradicionāls latviešu tautas simbols. Tai pašā laikā KHL norāda, ka, ņemot vērā attiecīgu asociāciju veidošanās risku, šovu rīkotājiem vajadzētu atturēties no šādu simbolu izmantošanas starptautiskās spēlēs." teikts KHL oficiālajā paziņojumā.

Kā ziņojām, pirms 17.novembra spēles notika teatralizēts uzvedums, veltīts Latvijas Republikas 95. dzimšanas dienai, un tajā tika izveidots ugunskrusts jeb Saules zīme, kas atsevišķās personās un medijos izsauca asociācijas ar nacistu kāškrustu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!