Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" maiņas darījumā šķīries no komandas vadošā vārtsarga Juhana Matsona, kurš nonācis Jekaterinburgas "Avtomobiļist" vienībā, ziņots "Dinamo" mājaslapā.

Klubs uzsver, ka tas nolēmis nelikt šķēršļus tālākajai vārtsarga attīstībai, tādēļ pēc abpusējas vienošanās nolemts Matsonu aizmainīt. Apmaiņā pret 29 gadus veco zviedru "Dinamo" ieguvusi naudas kompensāciju, vēstīts kluba paziņojumā.

Matsons šosezon bijis "Dinamo" pamatvārtsargs gan sezonas ievadā, kad viņa dubliera lomu pildīja Matejs Mahovskis, gan pēc Jūliusa Hudāčeka pievienošanās komandai. Vārtsargs vārtos stājies 28 mačos, atvairot 91,6% pretinieku metienu un vidēji ielaižot 2,51 ripas. Abos rādītājos Matsons pārspējis Hudāčeku un Mahovski.

Sagaidāms, ka pirmā vārtsarga lomu turpmāk pildīs Hudāčeks, kurš septiņās spēlēs atvairījis 89,4% pretinieku raidījumu un vidēji pieļāvis 2,69 vārtu guvumus. Savukārt uz otrā vārtsarga lomu pretendē 20 gadus vecais Ēriks Vītols, kurš šajā un pagājušajā sezonā kopā piedalījies piecās KHL spēlēs, bet galvenokārt šogad spēlējis "Optibet" hokeja līgas vienībā "Zemgale"/LLU.

Juhans Matsons pagājušajā sezonā spēlēja "Frolunda" komandā Zviedrijas spēcīgākajā līgā. Viņu 2011. gadā ar kopējo 211. numuru NHL jauno spēlētāju draftā izvēlējās Čikāgas "Blackhawks". Savas karjeras laikā viņš pārsvarā spēlējis Zviedrijas klubos – četras sezonas "Frolunda ", divas sezonas – "Timra" un pa vienai sezonai "Bjorkloven" un "Djurgarden". Pa vienai sezonai viņš aizvadījis Ontario Hokeja līgā (OHL) un spēcīgākajā ASV junioru līgā USHL.

Savā karjerā vārtsargs kopā "Frolunda" izcīnījis vienu Zviedrijas čempiona titulu (2019.), kā arī kopā ar Zviedrijas U-20 izlasi kļuva par pasaules U-20 čempionu 2012. gadā.

Rīgas "Dinamo" ar 30 punktiem 38 spēlēs ieņem pēdējo, 12. vietu Rietumu konferencē.

Jekaterinburgas komanda 39 spēlēs sakrājusi 39 punktus, atrodas septītajā pozīcijā Austrumu konferencē un cīnās par vietu "play-off". Tās rindās pa 21 spēlei aizvadījuši Krievijas hokeja vārtsargi Vladimirs Galkins un Dmitrijs Šikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!