Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" uz pārbaudes laiku pievienojies kanādietis Metjū Majone un latvietis Renārs Krastenbergs, vēsta kluba paziņojums.

Majone aizvadītajās divās sezonās spēlējis Rīgas "Dinamo", tomēr jaunais galvenais treneris Pēteris Skudra vēlas viņu vēl pārbaudīt. 2018./2019. gada sezonā Majone 58 spēlēs atzīmējās ar 11 vārtiem un 35 rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -12. Kanādietis kļuva par turnīra otro rezultatīvāko aizsargu. Pēc tam viņš pameta "Dinamo" un pievienojās Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuras sastāvā 16 spēlēs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Kanādieša un Ķīnas komandas ceļi šķīrās, viņam nonākot Minskas "Dinamo", kur Majone trīs mačos punktus neiekrāja un tika atbrīvots. Tad viņš atgriezās Rīgā, taču traumu dēļ nospēlēja tikai četras spēles.

Savukārt 21 gadu vecais Krastenbergs hokejista karjeru sāka "SK Rīga" komandā. 2015. gadā devās uz Ziemeļameriku, pārstāvot "TPH Thunder". 2016./2017. un 2017./2018. gada sezonas uzbrucējs pavadīja Ontario hokeja līgā (OHL), pārstāvot Ošavas "Generals". Kopumā OHL uzbrucējs aizvadījis 124 spēles, kurās guva 30 vārtus un izdarīja 32 piespēles. Aizvadītās divas sezonas Krastenbergs pavadīja Ziemeļamerikas trešo spēcīgāko līgu ECHL, pārstāvot Vīlingas "Nailers". ECHL uzbrucējs aizvadījis 114 spēles, gūstot 74 rezultativitātes punktus (32+42). Krastenbergs pārstāvējis arī Latvijas U18 un U20 izlases.

Rīgas "Dinamo" pēc budžeta un galvenā trenera apstiprināšanas aktīvi strādā pie sastāva komplektēšanas. Šobrīd līgumi ir noslēgti ar Lauri Dārziņu, Miķeli Rēdlihu, Gintu Meiju, Miku Indraši, Kristapu Sotnieku, Mārtiņu Dzierkalu, Kristapu Zīli, Robertu Mamčiču, Emīlu Ģēģeri, Danielu Bērziņu, Pāvelu Černovu, Denisu Paršinu, Konstantinu Komareku, Morganu Elisu, Zaku Mičelu un Metu Vaitu. Vārtsarga pozīcijā līgumi noslēgti ar krieviem Ilju Proskurjakovu un Staņislavu Gaļimovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!