Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" šodien pirmajā spēlē pēc decembra pārtraukuma savā laukumā tiekas ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto līgas līdervienību Maskavas "Dinamo".

Mačs "Arēna Rīga" sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanālā.

Abām komandām šī būs trešā tikšanās reizē šosezon. Iepriekšējie divi mači notika oktobrī un vienības uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā mačā Maskavā Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar rezultātu 2:1, bet otrajā cīņā Rīgā laukuma saimnieki piedzīvoja zaudējumu ar 1:3.

Latvijas klubs ir piedzīvojis četrus zaudējumus pēc kārtas, bet pēdējās desmit spēlēs Rīgas "Dinamo" ticis pie pieciem panākumiem. Savukārt Maskavas "Dinamo" savā pēdējā mačā ar 3:2 pieveica Maskavas CSKA hokejistus, tiekot pie otrās uzvaras pēc kārtas.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā patlaban Rīgas "Dinamo" ar 50 punktiem 34 spēlēs ieņem sesto vietu, taču tikpat punktu ir arī Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo". Savukārt Maskavas "Dinamo" ar 72 punktiem 34 cīņās ieņem pirmo vietu ne tikai Rietumu konferencē, bet arī visā līgā.

Pirms decembra pārtraukuma Rīgas "Dinamo" pēdējo maču aizvadīja 12. decembrī, kad ar zaudējumu 1:2 pret Kazaņas "Ak Bars" komandu noslēdza četru izbraukuma spēļu sēriju.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Rīgas "Dinamo" sastāvu papildināja slovāku uzbrucējs Roberts Petrovickis, kurš Latvijas klubā spēlēja arī pagājušajā sezonā.

Pēc trešdienas mača ar Maskavas "Dinamo" Latvijas klubs arī nākamās trīs spēles aizvadīs savā laukumā, tiekoties ar Kazahstānas vienību Astanas "Baris" (24. decembrī), Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" (26. decembrī) un Omskas "Avangard" (28. decembrī).

Tās būs pēdējās Rīgas "Dinamo" spēles šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!