Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šodien ar maču pret Mitišču "Atlant" uzsāk mājas spēļu mēnesi, kurā visas spēles aizvadīs tikai savā laukumā.

Cīņa "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika. To tiešraidē varēs vērot kanālos TV6 un "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" nupat atgriezās no pēdējās izbraukuma sērijas šogad un decembrī gatavojas aizvadīt spēles tikai "Arēnā Rīga" - kopsummā tās būs septiņas.

Pēc mača ar "Atlant" rīdzinieki 4.decembrī mērosies spēkiem ar Jaroslavļas "Lokomotiv", ko pārstāv Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts, bet pēc tam 6.decembrī sagaida mačs pret Čerepovecas "Severstaļ". Savukārt 8.decembrī Latvijas komanda sacentīsies ar līgas līderi Sanktpēterburgas SKA, bet pirms pārtraukuma 13.decembrī būs jātiekas ar Laura Dārziņa pārstāvēto Čeļabinskas "Traktor" komandu.

Pēc tam Rīgas "Dinamo" spēles gaidāmas vien pēc Ziemassvētkiem, bet janvārī komanda uzsāks ļoti saspringtu spēļu maratonu pirms Soču olimpiskajām spēlēm.

Rīgas klubs ar izcīnītiem 59 punktiem 31 spēlē ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu. Tikpat punktu ir arī Maskavas CSKA, taču šī komanda aizvadījusi par diviem mačiem vairāk, tikmēr otrajā vietā esošā Maskavas "Dinamo" iekrājusi 65 punktus, bet nospēlējusi par spēli vairāk nekā Latvijas galvaspilsētas vienība.

Savukārt "Atlant" vienība ar 37 punktiem 30 mačos atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma 12.vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par desmit punktiem. Pēdējie mači Mitišču komandai nav bijuši pārāk veiksmīgi, jo pēdējo piecu spēļu laikā izcīnīta tikai viena uzvara.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!