Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa izcīņas turnīra ceturtdaļfināla izšķirošajā, ceturtajā, spēlē svētdien ar rezultātu 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) piekāpās Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Ukrainas komandai Doņeckas "Donbass".

Tā kā sērijā rezultāts bija neizšķirts 2-2, dueļa uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 2:1 pārāka bija Rīgas "Dinamo" komanda. Tagad Cerību kausa Rietumu konferences finālā rīdzinieki sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Sērijas pirmie divi mači tiks aizvadīti nākamajā trešdienā un ceturtdienā Rīgā.

Aizvadītajā mačā rīdziniekiem ar precīzu metienu pamatlaikā izcēlās Roberts Bukarts, bet "Donbass" komandas labā vārtus guva Sergejs Varlamovs un Dmitrijs Kagarļickis.

1.periods

Spēli rīdzinieki iesāka neveiksmīgi un "Donbass" hokejisti realizēja Latvijas kluba nedisciplinētību - sestajā minūtē Varlamovs guva vārtus sešas sekundes pēc tam, kad Rīgas "Dinamo" komanda bija izturējusi pirmo mazākumu, bet astotajā minūtē nākamo vairākumu realizēja Kagarļickis, panākot 2:0.

Īsu brīdi pēc otro vārtu zaudējuma noraidīts tika Bārtulis, tomēr ne šo, ne nākamo vairākumu Rīgas "Dinamo" komanda nerealizēja. Viena no labākajām iespējām gūt vārtus rīdziniekiem bija piecas minūtes pirms trešdaļas beigām, kad lieliskā izdevībā nokļuva Elvijs Biezais. Viņš gan to nerealizēja, bet vēl pēc brīža Rīgas "Dinamo" komanda atkal palika mazākumā. Kopumā labas vārtu gūšanas veidoja arī rīdzinieki, bet pēc pirmās trešdaļas atradās iedzinējos.

2.periods

Otrā trešdaļa sākās samērā līdzīgā cīņā, bet jau ceturtajā minūtē pie vēl viena noraidījuma tika Bārtulis. Šo divu minūšu laikā savas iespējas rīdzinieki nerealizēja, bet pēc sastāvu izlīdzināšanās spēle aktivizējās ar ātriem abu komandu uzbrukumiem. Kopumā rīdziniekiem bija pārsvars, bet rezultāts otrajā trešdaļā tā arī nemainījās.

3.periods un "bullīši"

Trešajā trešdaļā pirmo pusotru minūti rīdzinieki aizvadīja vairākumā, tomēr tā laikā pat neizdarīja nevienu metienu. Pacietīgi veidojot savas iespējas, 48.minūtē rīdziniekiem izdevās vienus vārtus atgūt, kad precīzs bija Bukarts. Brīdi vēlāk tuvu vārtu gūšanai bija arī Juris Upītis, kas palīdzēja nopelnīt vairākumu.

Kaut Rīgas "Dinamo" hokejisti cīnījās aktīvi, rezultāts vairs nemainījās un rīdziniekiem šoreiz neizšķirtu izraut neizdevās.

Tā kā sērija noslēdzās ar rezultātu 2-2, Cerību kausa reglaments paredz, ka uzvarētājs jānoskaidro pēcspēles metienos. Līdz ar to duelis bija labiem paziņām Mārim Jučeram un Krisam Holtam.

Izšķirošo sēriju "Donbass" spēlētājs Tuomass Kīskinens uzsāka ar metienu garām, bet Miks Indrašis savā mēģinājumā bija precīzs. Turpinājumā Kagarļickis pārliecinoši pārspēja Jučeru, bet arī Bukarta raidījums lidoja vārtos, panākot 2:1. Trešajā metienā Vāclavs Nedorosts nebija precīzs un rīdzinieki varēja svinēt uzvaru.

Rīgas "Dinamo" vārtus šajā mačā sargāja Jučers, bet cīņai nebija pieteikti Arvīds Reķis un Raitis Ivanāns.

Kā zināms, "Donbass" komandā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Abu komandu pirmajā mačā otrdien rīdzinieki savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 2:3, dienu vēlāk uzvarēja ar 4:3, bet sestdien notikušajā trešajā mačā Doņeckā bija pārāki pagarinājumā ar 3:2.

Kā ziņots, pēc Rīgas mačiem "Donbass" komandā notika vairākas būtiskas izmaiņas. Ceturtdien komandas galvenā trenera posteni salīdzinoši negaidīti atstāja bijušais Rīgas komandas vadītājs Jūliuss Šuplers no Slovākijas, bet piektdien Ukrainas klubs paziņoja par jauna līguma parakstīšanu ar bijušo rīdzinieku vārtsargu Krisu Holtu.

KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" komanda palika pēdējā, 14.vietā, tāpēc Cerību kausu tā uzsāka ar kvalifikācijas kārtu, kurā pagājušajā nedēļā pārspēja Krievijas komandu Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Abu komandu pirmajā mačā Rīgā ar 4:1 pārāki bija mājinieki, bet atbildes spēlē "Torpedo" uzvarēja ar 4:2, pārtraucot rīdzinieku šosezon pirmo trīs uzvaru sēriju. Līdz ar to kvalifikācijas kārtas uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā, kurā uzvaras vārtus "Dinamo" komandā guva kanādietis Pols Šekura.

Tikmēr "Donbass" komanda ieņēma devīto vietu KHL Rietumu konferencē un kvalifikācijas kārtā tai nebija jāpiedalās.

Regulārajā sezonā rīdzinieki ar Ukrainas klubu, kas KHL pievienojās pirms šīs sezonas, aizvadīja divas savstarpējās spēles. 3.oktobrī Doņeckā mājinieki bija pārāki ar 4:2, bet 6.janvārī "Donbass" klubs uzvarēja arī izbraukumā ar 4:1.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!