Foto: LETA

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", turpinot sezonas garāko četru spēļu izbraukuma sēriju, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā piektdien ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu.

Ar šo panākumu "Dinamo" pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Mačā starp KHL Rietumu un Austrumu konferenču pastarītēm Latvijas kluba labā divus vārtus guva Džeimijs Džonsons, bet reizi izcēlās Mārtiņš Karsums. Savukārt "Avtomobilist" rindās izcēlās Artjoms Krjukovs.

Treneri mačam atkal bija pieteikuši sešus aizsargus un 13 uzbrucējus. Izmaiņas bija skārušas aizsardzības līniju, kurā tika izmainīti visi aizsargu pāri. Šoreiz sastāvā tika iekļauts Rodrigo Laviņš, bet īsi pirms spēles Kristaps Sotnieks aizstāja saslimušo Arvīdu Reķi.

1.periods

Spēli Rīgas "Dinamo" iesāka ļoti veiksmīgi, kad jau 23.sekundē Džonsons pēc Krišjāņa Rēdliha piespēles ar plaukstas metienu pārspēja mājinieku vārtsargu Jevgēņiju Lobanovu. Ātri gūtie vārti gan negādāja par augstu spēles tempu, jo turpmākajās minūtēs abas komandas sacentās ar minimāliem agresivitātes uzplaiksnījumiem. Neliels pārsvars piederēja "Dinamo", kas veica vairākus metienus pa sāncenšu vārtiem, bet astotajā minūtē Elvijs Biezais tika sodīts ar divu minūšu noraidījumu par uzbrukumu spēlētājam bez ripas. Mazākumā "Dinamo" darbojās pārliecinoši, bet tā pašās beigās teicams pretuzbrukums padevās Džonsonam, kurš guva savus otros vārtus mačā un panāca 2:0 viesu labā.

Pēc šī pavērsiena pārsvars pārgāja laukuma saimnieku pusē, kuri īsā laikā veica trīs ļoti bīstamus metienus pa Mīkaela Telkvista sargātajiem vārtiem, tomēr "Dinamo" zviedru vārtsargs savus pienākumus veica nevainojami. Laukuma saimnieku dominances brīdis beidzās līdz ar noraidījumu viņu rindās, taču sekojošajā vairākumā "Dinamo" izveidoja tikai vienu vārtu gūšanas iespēju, kuru neizmantoja Aleksandrs Ņiživijs. Uzreiz pēc tam "Dinamo" divas minūtes pēc Roberta Bukarta noraidījuma spēlēja mazākumā, atkal nodemonstrējot pārliecinošu sniegumu un nosargājot savu vārtu drošību.

2.periods

Otro trešdaļu "Dinamo" sāka ļoti aktīvi, veicot vairākus bīstamus metienus pa "Avtomobilist" vārtiem, bet otrajā minūtē Mārtiņš Karsums nopelnīja vairākumu Latvijas klubam. Tajā Džonsons nebija tālu no trešajiem gūtajiem vārtiem, tomēr atkal viena vīra pārsvars netika izmantots. Ceturtajā minūtē uz noraidīto soliņu devās jau Andris Džeriņš, taču arī šoreiz "Dinamo" aizsardzība un Telkvists bija savu uzdevumu augstumos.

Pēc atgriešanās pilnos sastāvos komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, tomēr neliels pārsvars piederēja mājiniekiem, kuri atkal lika Telkvistam rīdzinieku vārtos demonstrēt visu savu meistarību. Klusuma brīdi spēles gaitā pārtrauca Gints Meija, kurš ar savu aktīvo darbību viesiem deva iespēju divas minūtes spēlēt vairākumā. Arī šoreiz ievērības cienīgas epizodes pie "Avtomobilist" vārtiem neradās, un rezultāts šajā trešdaļā palika nemainīgs.

3.periods

Trešās trešdaļas trešajā minūtē "Dinamo" tika pie kārtējās iespējas spēlēt vairākumā, tomēr jau pēc astoņām sekundēm noraidīts tika arī Matjē Karls. Spēlējot četratā pret četriem pretiniekiem, viesi ļāva "Avtomobilist" vienus vārtus atgūt, kad no zilās līnijas raidītu ripu Telkvista sargātajos vārtos pārvirzīja Krjukovs. Neilgi pēc vārtu zaudēšanas un atgriešanās pilnos sastāvos nevainīgā situācijā pie noraidījuma tika Džonsons, tomēr "Dinamo" mazākums atkal bija savu uzdevumu augstumos. Uzreiz pēc tā beigām laukuma saimniekiem bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču tā palika neizmantota.

Spēles turpinājumā pārsvars piederēja mājiniekiem, kuri pilnībā bija pārņēmuši iniciatīvu savās rokās. "Dinamo" ilgstoši bija spiesti visu savu uzmanību koncentrēt spēlei aizsardzībā, ko paveica nekļūdīgi, bet trīs minūtes pirms spēles beigām pēc Ņiživija piespēles 3:1 panāca Karsums. Pēdējā minūtē laukuma saimnieki lūkoja atspēlēties, vārtsargu nomainot pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas rezultātu nedeva.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās 26.oktobrī Liepājā, kad Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar 6:3.

Šī rīdziniekiem bija trešā no četrām izbraukuma sērijas spēlēm. Pirmajā mačā ar Latvijas klubs ar 1:3 piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai, bet trešdien ar 2:7 zaudēja Magņitogorskas "Metallurg". Sērijas pēdējā mačā Latvijas klubs svētdien sacentīsies ar Minskas "Dinamo", bet pēc tam sāksies starptautisko spēļu pārtraukums.

Kā ziņots, mačā Magņitogorskā Rīgas "Dinamo" rindās debitēja augumā raženais centra uzbrucējs Vitālijs Pavlovs. 23 gadus vecais Pavlovs vasarā noslēdza divvirziena līgumu ar rīdziniekiem, tomēr jau pavisam drīz tika nosūtīts uz Somijas otrās līgas - "Mestis" - komandu Joensū "Jokipojat". Savukārt pirmdien tika paziņots par viņa pievienošanos "Dinamo".

Tāpat Magņitogorskā pēc vairāk nekā mēnesi ilgas rokas traumas ārstēšanas laukumā atgriezās iepriekš savainotais aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Uz šo izbraukuma sēriju devies arī jaunais vārtsargs Rihards Cimermanis.

Savukārt šajā sērijā Latvijas klubam jāiztiek bez savainotā aizsarga Oskara Cibuļska.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 32 punktiem 33 spēlēs pakāpās uz priekšpēdējo, 13.pozīciju, no "play-off" zonas joprojām atpaliekot par 14 punktiem.

"Avtomobilist" ar 24 punktiem 34 cīņās ieņem pēdējo, 12.vietu, Austrumu konferencē, kā arī noslēdzošo pozīciju visā līgā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!