Foto: LETA
Divkārtējais olimpiskais čempions hokejā Aleksandrs Koževņikovs, komentējot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) piespriesto sodu Rīgas "Dinamo" par incidentu ar ugunskrustu, izteicies, ka Rīgas kluba vadībai ir vieta zoodārzā un komanda būtu izslēdzama no KHL, ziņo krievu mediji.

"KHL visu izdarīja pareizi. Tā ir kaut kāda muļķība," intervijā "Sovetskij Sport" izteicies Koževņikovs. "Rīgas "Dinamo" vadība bērnībā atgriezušies, vai? Kādā gadsimtā viņi dzīvo? Kaut kāda mežonība. Sajūta, ka šiem cilvēkiem vieta zoodārzā mērkaķu būrī. Tagad starp Krieviju un Latviju ir normālas attiecības. Tās ir jāuzlabo, jādzīvo draudzīgi. Viņi mūsu līgā spēlē, nevis mēs viņējā. Ja kas, vajag viņus izslēgt, protams. Cik ilgi to var paciest? Viņi uzvedas pārāk izaicinoši. Uz "Dinamo" spēlēm nāk skatītāji, vienmēr pilnas tribīnes. Un pats galvenais - ko viņi grib panākt? Nesaprotu. Gribat pieteikt karu - piesakiet!"

Kā ziņojām, KHL iesāka izmeklēšanu par 17.novembra spēles pirmssvētku uzvedumā iekļauto ugunskrusta simbolu, un atzina, ka tam nav nekādas saistības ar fašistisko ideoloģiju. Pēc nedēļas KHL savas domas mainīja uz pretējo un piesprieda Rīgas "Dinamo" sodu viena miljona rubļu apmērā par nacistiskai simbolikai līdzīgu zīmju pielietošanu uzvedumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!