Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vadība vēl nav atmetusi cerības šajā sezonā pacīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs, tāpēc tiek meklēts pastiprinājums uzbrukuma līnijā, laikrakstam "Diena" sacīja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" šonedēļ veica sastāva "tīrīšanu", uz HK "Liepāja" nosūtot Miku Indraši, bet KHL atteikumu draftā ievietojot čehu aizsargu Tomāšu Kundrāteku. Savukārt ar somu uzbrucēju Villi Leino līgumattiecības tiks pārtrauktas. Tāpat Lauri Dārziņu kapteiņa amatā nomainīja Kristaps Sotnieks, bet treniņiem pievienojās HK "Liepāja" rezultatīvais uzbrucējs Bruno Zabis.

"Nekādā ziņā neesam padevušies - baltais karogs nav izkārts. Spēlētāju tirgū meklēsim pāris uzbrucēju, jo aizsardzībā viss ir puslīdz kārtībā. Cerams, ka ar vismaz vienu ārzemju uzbrucēju mums izdosies pastiprināt sastāvu," "Dienai" atklāja Savickis.

Runājot par Indraši, Kundrāteku un Leino, kuriem statistika šajā sezonā nebūt nebija tā sliktākā, Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs uzsvēra: "Statistika ne vienmēr adekvāti atspoguļo spēlētāja sniegumu laukumā, un lēmuma pieņemšanā mēs balstījāmies uz to, kāda bija attieksme arī ārpus laukuma, vispirms jau ģērbtuvē. Pirms lēmuma pieņemšanas detalizēti izanalizējām situāciju komandā.

Savickis uzsvēra, ka šie trīs spēlētāji sodīti par attieksmes trūkumu, jo tā spēlēt nevar. Lai arī bijušas labas spēles, kurās bija redzams cīņasspars un saturīgs sniegums, pēc tam viss esot strauji mainījies un komanda pārstāja spēlēt. "Tikai slidinājās pa laukumu, nebija ne pašatdeves, ne arī vēlēšanās kaut ko parādīt," izteicās Savickis, kurš piebilda, ka šogad visas algas bijušas laikā, tāpēc gribot redzēt profesionālu attieksmi.

Miks Indrašis, kurš ir komandas otrs rezultatīvākais uzbrucējs, 38 spēlēs guvis deviņus vārtus, izdarījis 21 rezultatīvu piespēli un saglabājis pozitīvu lietderības koeficientu, +2. Kundrāteks uz šo brīdi ir otrais rezultatīvākais "Dinamo" aizsargs, kurš piedalījies visās 40 aizvadītajās KHL regulārā čempionāta spēlēs. Viņa kontā 13 (2+11) rezultativitātes punkti un pozitīvs lietderības koeficients +5. Ville Leino piedalījies 39 spēlēs, sakrājot 12 (3+9) rezultativitātes punktus, arī viņa lietderības koeficients ir pozitīvs, +7.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!