Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" vadību pagaidām pilnībā apmierina šīs sezonas sastāvs un tā vēl nav domājusi par potenciālo Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokautu, kas varētu sākties jau pēc desmit dienām.

Ja līdz 15.septembrim netiks noslēgts jauns NHL kolektīvais līgums, sāksies lokauts un pasaules spēcīgākās līgas spēlētāji varēs pievienoties jebkuram klubam pasaulē.

Noteikts, ka lokauta gadījumā KHL Krievijas klubiem būs atļauts parakstīt līgumus ar trim NHL spēlētājiem, no kuriem viens varēs nebūt ar Krievijas pilsonību. Savukārt citu valstu vienības, ja vēlēsies, varēs parakstīt līgumus ar neierobežotu skaitu NHL spēlētāju.

Šobrīd vienīgais NHL latviešu spēlētājs ar vienvirziena līgumu Kaspars Daugaviņš jau vairākkārt izteicies, ka lokauta gadījumā plāno uzreiz pēc 15.septembra parakstīt līgumu ar Rīgas "Dinamo".

"Pagaidām mūs pilnībā apmierina sastāvs, kas ir mūsu rīcībā, un nedomājam par izmaiņām," neilgi pēc Rīgas "Dinamo" komandas došanās uz jaunās sezonas pirmo izbraukuma sēriju izteicās AS "Dinamo Rīga" valdes loceklis Zigmārs Priede. "Lēmumus šajā jautājumā neesam pieņēmuši. Ja sāksies lokauts, tad domāsim."

Tāpat Priede uzsvēra, ka arī jautājums par iespējamo Daugaviņa piesaistīšanu pagaidām nav izskatīts ne AS "Dinamo Rīga" padomes, ne valdes sēdēs, kuriem pieder gala vārds. "Pieņemu, ka Daugaviņš runājis ar ģenerālmenedžeri un tas ir normāli - menedžeris iegūst sākotnējo informāciju un pēc tam vadība skatīsies."

Kaut Priede nenoliedza, ka situācija var mainīties, viņš vairākkārt uzsvēra, ka pagaidām vadību pilnībā apmierina pašreizējais sastāvs.

"Puiši cenšas, un kāpēc jaukt ārā mehānismu, kas jau ir iespēlējies? Pienāks lokauts, un tad skatīsimies," teica Priede.

Pirmajā izbraukumā Rīgas "Dinamo" komanda aizvadīs trīs spēles - 6.septembrī Prāgā pret "Lev", 8.septembrī Bratislavā pret "Slovan" un 10.septembrī Maskavā pret Jāņa Sprukta pārstāvēto CSKA.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!