Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" komandā arī nākamsezon varētu spēlēt abi tās pašreizējie vārtsargi - zviedrs Mīkaels Telkvists un čehs Jakubs Sedlāčeks, izteicies kluba vārtsargu treneris Juris Klodāns.

Abiem vārtsargiem, kuri KHL čempionāta spēlēs demonstrēja atzīstamu sniegumu, līgums bija noslēgts uz šo sezonu.

"Iespējams, komandā paliks gan Telkvists, gan Sedlāčeks, bet tas vairāk ir jautājums vadībai," sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" pauda Rīgas "Dinamo" vārtsargu treneris.

"Mūsu vārtsargiem bija lieliska komunikācija savā starpā. Jau pirms sezonas nolēmām, ka apmēram trīs spēles vārtos stāvēs Telkvists, vienu - Sedlāčeks," atklāja Klodāns. "Pie tāda grafika arī pieturējāmies. Sedlāčekam šī bija pirmā sezona KHL, vajadzēja cītīgi strādāt, un mēs to arī paveicām. Viņi abi spēlēja tā, kā mēs gaidījām."

"Es neteiktu, ka sezonas laikā Telkvists bija vairāk nekā puse no komandas, - vārtsarga darbs ir ķert ripas, un visi deva ieguldījumu, bloķēja metienus. Uzvarēja komanda. Izslēgšanas spēļu laikā pirms ceturtās spēles Telkvists apslima, un lēmums bija tālāk spēlēt ar Sedlāčeku. Jau regulārās sezonas beigās Minskā Telkvists guva nelielu savainojumu, bet man grūti spriest, cik ļoti tas ietekmēja viņa sniegumu. Abi bija gatavi, bet Sedlāčeks darbojās mazliet labāk," uzskata Klodāns.

No "Dinamo" pamatsastāva spēlētājiem līgums uz nākamo sezonu ir aizsargam Oskaram Cibuļskim, kā arī uzbrucējiem Mārim Bičevskim, Laurim Dārziņam, Andrim Džeriņam, Vitālijam Pavlovam, Gunāram Skvorcovam, Marcelam Hosam un Mikam Indrašim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!