Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
No šīs sezonas leģionāriem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" vēlas pagarināt līgumu ar slovāku uzbrucēju Tomašu Suroviju, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Sporta studija 19:30" pastāstīja vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

"Pašlaik norit pārrunas ar Suroviju, kuru mēs labprāt gribētu redzēt sastāvā arī nākamajā sezonā, tomēr viņam ir labi piedāvājumi arī no citām KHL komandām," atzina Sējējs.

"Dinamo" ģenerālmenedžeris slovāku uzbrucēju salīdzināja ar Metu Elisonu Rīgas "Dinamo" pirmajā sezonā, kuram nebija tik augsta rezultativitāte, bet tāpat viņš ļoti daudz deva komandas kopējā sniegumā.

Surovijs šosezon piedalījās pilnīgi visās Rīgas "Dinamo" komandas spēlēs - 54 cīņās regulārajā čempionātā un 11 Gagarina kausa izcīņā. Šajos mačos viņš kopumā guva 17 vārtus un izpildīja 20 rezultatīvas piespēles, bet tika pie negatīva lietderības koeficienta, -4, un 66 soda minūtēm.

Sējējs atklāja, ka starpsezonā līgumi beidzas 15 Rīgas "Dinamo" un hokeja kluba "Rīga" spēlētājiem. "No tiem komandā mēs vēlētos redzēt kādus desmit, bet četriem vai pieciem nepiedāvāsim pagarināt līgumus," viņš teica.

Kā ziņots, jau pirmdien Rīgas "Dinamo" komanda vienojās par līguma pagarināšanu ar aizsargu Arvīdu Reķi.

Vienībai nākamajā sezonā būs arī jauns galvenais treneris, jo slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kurš komandu vadīja iepriekšējās trīs sezonas, otrdien atteicās no līguma pagarināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!