Foto: LETA

Turpinot pirmo mājas spēļu sēriju, Rīgas "Dinamo" trešdien, 6. septembrī, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ietvaros uzņēma spēcīgo Sanktpēterburgas SKA vienību, sapelnīja daudz noraidījumu, faktiski veselu periodu nospēlējot skaitliskajā mazākumā, un zaudēja ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1).

Mača rezultāts tika atklāts piektajā minūtē, kad Sergejs Kaļinins izvirzīja vadībā viesus, un jau pirmajā periodā rīdzinieki sāka krāt noraidījumus. Gandrīz pusi no pirmās trešdaļas "Dinamo" nospēlēja mazākumā, jo tika nopelnītas astoņas soda minūtes. Tiesa, paši gan teicami nospēlēja aizsardzībā, tāpat kā Jānis Kalniņš – vārtos, un SKA, kas šosezon līdz šai spēlei bija realizējuši visus skaitliskos vairākumus, palika bešā. Spēlējot vienādos sastāvos, Rīgas "Dinamo" spēja turēt līdzi tempā un agresivitātē, apdraudot arī pretinieku vārtus.

Otrā perioda vidū Gagarina kausa pašreizējie īpašnieki pārsvaru divkāršoja, un arī šie vārti tika gūti, komandām spēlējot vienādos sastāvos – 0:2. Rīdzinieki nepadevās, turpināja izrādīt cienījamu pretestību, un trīs minūtes pirms trešdaļas beigām SKA nopelnīja divkāršu noraidījumu, ļaujot mūsējiem izspēlēt "lielo", divu spēlētāju vairākumu. Vairākums tika realizēts, taču kad laukumā jau bija četri SKA spēlētāji. Teicami vārtu priekšā nospēlēja Lūkass Lesio, samazinot starpību rezultātā līdz minimumam – 1:2.

Mainīt spēles raksturu trešajā periodā Rīgas "Dinamo" atkal liedza noraidījumi. Kad līdz Nikolaja Jeļisejeva iziešanai laukumā bija atlikusi viena sekunde, SKA realizēja ātru uzbrukumu un Sergejs Širokovs tomēr pārspēja Kalniņu – 1:3.

$duelID=765;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Arī šajā situācijā "Dinamo" turpināja cīnīties, taču vēl viens, pēc skaita desmitais, noraidījums piecas minūtes pirms pamatlaika beigām liedza domāt par uzbrukumu, un SKA arī no Rīgas aizbrauca ar trim punktiem.

Plašāku spēles gaitas aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!