Foto: Itar-Tass/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šī gada pirmās izbraukuma spēļu sērijas pēdējā, ceturtajā, mačā ceturtdien tiekas ar Austrumu konferences līdervienību Čeļabinskas "Traktor".

Spēle sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Abas komandas savā starpā tikās arī pagājušā gada oktobrī Rīgā, kad "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:3.

Kā ziņots, šīs izbraukuma sērijas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" ar 1:2 zaudēja bijušā vienības galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadītajai Maskavas CSKA vienībai, otrajā mačā ar 2:0 nepārliecinošā cīņā pieveica līgas vājāko komandu Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet trešajā spēlē ar 5:6 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Kazahstānas klubam Astanas "Baris".

Mačā pret "Baris" hokejistiem Rīgas "Dinamo" vairāk par diviem vārtiem guva pirmo reizi pēdējās 13 spēlēs.

Uz šo izbraukuma spēļu sēriju Latvijas klubam līdzi devušies arī iepriekš savainotie aizsargs Sandis Ozoliņš un uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pirmajos trijos mačos gan vēl laukumā nedevās.

Gada pirmajā izbraukumā Rīgas "Dinamo" devusies 25 spēlētāju sastāvā - ar diviem vārtsargiem, astoņiem aizsargiem un 15 uzbrucējiem.

Izbraukumā kopā ar Rīgas "Dinamo" devies arī aizsargs Jānis Andersons, savukārt divi jaunie uzbrucēji Miks Indrašis un Juris Upītis palikuši jauniešu komandas "Rīga" sastāvā, lai palīdzētu tai Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) A divīzijas čempionātā.

Pēc šīs izbraukuma sērijas sekos KHL Zvaigžņu spēle, kas sestdien notiks tieši Rīgā. Savukārt pēc Zvaigžņu spēles Rīgas "Dinamo" divus mačus aizvadīs savā laukumā, bet pēc tam dosies sešu izbraukuma spēļu sērijā.

Pēdējās četras KHL regulārā čempionāta spēles Latvijas klubs aizvadīs savā laukumā.

Jau vēstīts, ka traumu dēļ Latvijas klubam joprojām nevar palīdzēt aizsargs Rodrigo Laviņš un uzbrucējs Andris Džeriņš.

Laviņš ļoti smagu rokas savainojumu guva 11.decembra spēlē pret Čehovas "Vitjaz" komandu. Hokejistam tika veikta operācija, un viņš joprojām nevar trenēties, bet ierindā aizsargs varētu atgriezties ne ātrāk kā pēc diviem mēnešiem.

Iepriekš tika uzskatīts, ka Laviņš nevarēs spēlēt vismaz līdz janvāra beigām.

Savukārt Džeriņš, kurš salauza roku 3.oktobra spēlē Sanktpēterburgā pret SKA komandu, tikai pavisam nesen atkal varēja paņemt rokā nūju, tādēļ šobrīd ir ļoti grūti pateikt, kad viņš varētu atgriezties ierindā.

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 41 spēlē ieņem astoto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no septītajā pozīcijā esošās CSKA komandas, kas aizvadījusi 42 mačus.

Savukārt "Traktor" hokejisti ar 84 punktiem 41 mačā pašlaik ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē, kā arī otro pozīciju visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!