Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" otrdien, 19. janvārī, izbraukumā spēkosies ar līgas vadošo vienību Kazaņas "Ak Bars".

Mačs sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi.

Šogad "Dinamo" aiz muguras jau ir četras mājas spēles, no kurām uzvara izcīnīta tikai pirmajā. Savukārt izbraukums sākts ar diviem zaudējumiem 2:3 pret Čerepovecas "Severstaļ" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik", tādējādi neveiksmju josla ievilkusies līdz pieciem mačiem.

Savukārt "Ak Bars" komandai nesen bija desmit uzvaru sērija, kuru ar graujošu 7:3 pārtrauca Ufas "Salavat Julajev". Tiesa, nākamajos trīs mačos kazaņieši svinēja uzvaras un kā pirmie nodrošināja vietu Gagarina kausa izcīņā.

Rīgas klubs ar 21 punktu 45 spēlēs ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, kamēr Kazaņas komanda atrodas pretējā polā, jo ar 74 punktiem 47 dueļos ir pirmā Austrumos un arī visā turnīrā.

Rīdziniekiem pēc spēles pret "Ak Bars" komandu izbraukumā paredzēti vēl divi mači, pēdējo no tiem 23.janvārī aizvadot pret Maskavas "Dinamo".

Kopumā KHL čempionātā abi klubi savā starpā tikušies 23 reizes, no kurām tikai sešos gadījumos pārāka bijusi Latvijas komanda. Tatarstānas galvaspilsētas vienība bijusi pārāka iepriekšējās sešās savstarpējās spēlēs, rīdziniekiem pēdējo uzvaru svinot 2016.gada novembrī.

"Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra izbraukumā līdzi paņēmis trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 17 uzbrucējus.

Rīdzinieku rindās traumas dēļ aizvien nav vārtsargi Jānis Voris un Staņislavs Gaļimovs, taču uzbrucēji Jānis Švanenbergs un Nikolajs Jeļisejevs "Dinamo" pievienosies jau izbraukumā. Tāpat traumas dēļ izbraukumā kopā ar komandu nav devies aizsargs Džordans Marejs un Jānis Jaks.

Sastāvā nav arī uzbrucēja Dāvida Levina, kurš pievienojies "Optibet" hokeja līgas (OHL) komandai "Zemgale"/LLU. Aizsargs Miks Tumanovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Patriks Zabusovs palikuši Rīgā, lai palīdzētu Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga".

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Rīgas "Dinamo" sastāvs piecām izbraukuma spēlēm:

vārtsargi - Ivans Naļimovs, Bruno Brūveris, Ēriks Vītols;

aizsargi - Metjū Majone, Roberts Mamčičs, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle, Tonijs Sunds, Gunārs Skvorcovs, Ņikita Mateiko;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgeņijs Gračovs, Emīls Ģēģeris, Miks Indrašis, Džeisī Lipons, Deniss Paršins, Genādijs Stoļarovs, Daņila Larionovs, Gļebs Zirjanovs, Andris Džeriņš, Gļebs Prohorenkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!